Rafadan Tayfa'nın ikinci filmi geliyor

Rafadan Tayfa'nın ikinci filmi geliyor

Çocukların çok sevdiği Rafadan Tayfa'nın sinema filminde yaşadığı başarı ekibi ikinci film için harekete geçirdi. Tayfa bu sefer Göbeklitepe'ye gidecek.

RİSALEHABER- TRT Çocuk'un fenomen çizgi dizisi 'Rafadan Tayfa' ikinci filmi çekmeye hazırlanıyor. Tayfa bu sefer Göbeklitepe'nin sırrını çözmeye çalışarak çocuklara Türkiye'nin önemli kültüral miraslarından birini öğretecek. 

İlk film olan 'Rafadan Tayfa Dehliz Macerası'nın sinema perdesinde başarı yakalaması yapım ekibini bir kez daha harekete geçti. Kısa bir süre sonra ikinci Rafadan Tayfa filmi sinemalarda olacak.

Çekimden önce Rafadan Tayfa'nın yapımcı ve yönetmeni olan İsmail Fidan, Göbeklitepe'ye giderek bölgede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından bir açıklama yapan Fidan; "Tüm ekibimizle, yapım ekibimizle, yönetmen ekibimizle birlikte Göbeklitepe'yi kendi yerinde o insanların bu havayı solumasını biz de soluyarak bu atmosferi yaşamak istedik ve bugün burayı geziyoruz" ifadelerini kullandı.

AMAÇ: KÜLTÜRÜMÜZÜ ÇOCUKLARA AKTARMAK

İkinci filmde Tayfa'nın üyeleri olan Kamil, Hayri, Akın ve Mert bu sefer Göbeklitepe'de yeni bir maceraya atılacak. Yeni filmde Göbeklitepe'yi işleyerek Türkiye'nin kültürel mirasının tanıtılmasına katkı yapmak istediklerini söyleyen yapımcı Fidan, kendi çocuklarımıza kendi kültürümüzü aktarmanın birincil amaç olduğunu söyledi.

Film 1 yıl içinde vizyonda olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.