Prof. Koçkuzu: Bu hareketi, Said Nursi'nin kitaplarını okuyan kişilerle karıştırmayın

Prof. Koçkuzu: Bu hareketi, Said Nursi'nin kitaplarını okuyan kişilerle karıştırmayın

Konya medreselerinde yetişen müderrislerin son talebelerinden Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu

Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Fransızcayı iyi derecede bilen, keskin zekası ve güçlü hafızasıyla dikkati çeken Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu, akademik hayatı boyunca Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yaparak 2004'te emekli oldu.

AA'ya konuşan Koçkuzu, FETÖ ile ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi:

"Fetullah Gülen'i 1968'de İzmir'de görmüştüm. Askerlik öncesi Konya Yüksek İslam Enstitüsünden üç arkadaş İzmir'e gitmiştik. Şehri tanıyan bir arkadaşımız bizi bir Kur'an kursuna götürdü. Orada arkadaşlarına Farsça okutan bir genç gördük. Adının Fetullah olduğunu söylediler. Ben Tekirdağ'da yedek subay olarak görev yaparken bir arkadaşımız Edirne'ye gitmiş. İzmir'de gördüğümüz Kur'an kursu hocası Edirne'de vaiz olarak görev yapıyor.

O gün garip, kendi halinde bir kurs hocası olarak görünen bu kişi, planladığı ya da kendisine verilen görev çerçevesinde yürüttüğü eğitim öğretim çalışmalarının gölgesinde, 15 Temmuz'da milletimizin başına çok büyük bir gaile açmıştır. Ülkemiz hala bu olayın yaralarını sarmakla meşgul. Bu hareket, cemiyetimizin inanç dünyasını zedelemiş, namazlı abdestli, Müslüman görünen inançlı insanlara karşı güven kaybına yol açmıştır. Bu hareketi, samimi olarak Said Nursi'nin kitaplarını okuyan kişilerle karıştırmamak gerekir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum