Polis isteksiz olunca cami ve Müslümanlar için tedbir alıyorlar

Polis isteksiz olunca cami ve Müslümanlar için tedbir alıyorlar

İskoçya'nın Dundee kentinde bulunan bir Cami, bölgede güvenlik kameraları kurmak için İskoçya Kent Konseyi'ne başvurdu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dundee şehrindeki Dura Caddesi'nde bulunan  İskoç İslam ve Kültür Merkezi, caminin çevresine güvenlik kamerası ve güvenlik sistemi kurmak için bölge yönetimine başvurdu. Son dönem yaşanan tehditler ve saldırılar bölge Müslümanlarını endişelendiriyor.

Başvuru, Talat Mahmood merkezi yönetimi tarafından konseye sunuldu. Onaylanırsa biri tesisin kapısı olmak üzere caddenin iki yanında birer adet güvenlik kamerası takılacak. Gündüzleri çocuklar için bir okul olarak da hizmet veren İslam ve Kültür Merkezi, özellikle çocukların çıktığı saatlerde güvenliği arttırmak istiyor.

Dundee İslam Cemiyeti başkanı Beşir Chohan şunları söyledi: "Gerçek şu ki yetkililer her zaman orada olamazlar. En azından güvenlik kameraları ile suçluları yakalamak için orada bir takım kanıtlar olacaktır."

İslam ve Kültür Merkezi geçtiğimiz Eylül ayından beri düzenli olarak tehdit mektupları alıyor. Polis mektupları gönderen kişiyi bulma konusunda pek de istekli bir çalışma sunmuyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta caminin çevresine graffiti ile 'Müslümanlara ölüm' yazılmıştı.

en.Abna'nın haberine göre Birleşik Krallık'ta camileri hedef alan nefret suçları 2016 ve 2017 yılları arasında iki katına çıktı.

Polis güçleri, 2016'da aynı altı aylık dönemde, geçen yıl Mart ve Temmuz ayları arasında Müslüman ibadet yerlerine yönelik 110 nefret suçunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.