Pizza firması Dominos, Müslüman kadından defalarca özür diledi

Pizza firması Dominos, Müslüman kadından defalarca özür diledi

Dünyaca ünlü pizza firmasından yemek siparişi veren Müslüman bir kadın gördükleri karşısında çok sinirlendi.

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER- Teksas Eyaleti'nin Baycliff şehrinde yaşayan Amber Nasım adlı Müslüman kadın, eşi ile birlikte akşam yemeği için ünlü pizza firması Domino's'tan sipariş verdi. Pizza, kurye vasıtası ile kapıya geldiğinde Nasım'ı bir hayli sinirlendiren bir manzara ile karşılaşıldı.

Nasım'ın; "Birden bire bu olanı gördüğümde sinirlerime hakim olamadım. Bu ayrımcılığı alttan almamı bekleyemezsiniz" ifadeleri ile anlattığı olay ise pizza kutularının üstünde Nasım'ın veya eşinin isminin değil, "Bir Müslüman'ın karısına" yazması idi. Firma normalde siparişlerin üstüne siparişi veren kişinin ismini yazarken, Arapça olan ismi yazmamış ve sadece Müslüman'ın karısına yazarak ayrımcılık yapmıştı.

Nasım, eşi Wajahat ile evlendikten sonra Müslüman olsa da, İslam inancına bağlı ve gereklerini yerine getirmeye çalışan birine dönüştüğünü belirtiyor. Bu tür ayrımcılıkları henüz Müslüman olmadığı zamanlarda da lanetlediğini belirten Amber Nasım, Müslüman olduktan sonraki döneminde ilk kez böyle bir ayrımcılık ile karşı karşıya kalmış.

Olaydan sonra kendisine yapılan ayrımcılığı Facebook hesabında yazan Amber Nasım binlerce etkileşim almış ve olaydan bir anda binlerce kişinin haberi olmuş. Bu yüzden pek çok kişi Dominos Pizza'yı şikayet yağmuruna tutmuş. 

Olayın yayılması ile birlikte Domino's Pizza da bir açıklama yayınladı ve Amber Nasım'dan özür diledi. Bu tür bir ayrımcılık vakasına isimlerinin karışmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Domino's, olayın failleri olan personeller hakkında gereğinin yapılacağını söyledi.

Ayrıca Domino's Pizza'nın sözcülerinden biri de Amber Nasım'dan özür dileyeceklerini belirtti.

Amber Nasım da özür talebine karşılık verdi ve İslam'ın temellerinden birinin bağışlamak ve affetmek olduğunu vurguladı. Khou'nun haberine göre Amber Nasım firmayı affetmeye hazır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.