Pirinç tansiyonu dengeliyor

Pirinç tansiyonu dengeliyor

Dengeli beslenme, günümüzde gittikçe daha da önemli bir konu haline gelirken, insanlar yemek seçimlerinde lezzetli olduğu kadar sağlıklı ürünleri tüketmeye özen gösteriyor.

 Tok tutucu özelliği ve sıfır kolesterol seviyesi ile Amerikan Pirinci sizlere sağlıklı bir yaşam sunuyor.

USA Rice Federation'un açıklamasına göre, ABD'de yapılan pek çok araştırma; pirinçte yer alan farklı vitamin ve minerallerin vücut sağlığımız açısından büyük önem taşıdığını ortaya koyuyor. Çünkü pirinçte; kuvvetli kas ve kemik yapısını güçlendiren protein, karbonhidrat, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A,E,B1,B2 vitaminleri ve folik asit bol miktarda bulunuyor.
Sağlıklı beslenmede az yağlı ve yüksek oranda karbonhidrat içeren gıdaları tüketmek sağlığımızı korumak için oldukça önemli. Pirinç, yüksek karbonhidrat, kalsiyum ve magnezyum içeriği ile özellikle kemik gelişimini desteklemesi ile diğer hububat türlerinden ayrılıyor. Doğal bir vitamin ve mineral kaynağı olan pirinç, yüksek tansiyona karşı tansiyonu dengeleme özelliği ve kan şekeri düzeyini sabit tutma özellikleri ile beslenme uzmanlarının önerdiği, tüketilmesi gereken besin grupları içerisinde yer alıyor.
Pirinç, sıvıyı kendisine çeken bir tahıl olması ile dokulara yerleşmiş olan fazla su ve tuzun vücuttan atılmasını ve bedenin toksinlerden arındırılmasını sağlar. Böylelikle böbreklerin yükünü de hafifleterek böbrek taşı oluşumunu da önlüyor. Pirincin sağlığımız açısından diğer bir yararı ise içeriğinde bulunan E ve B vitaminleri ile vücudun kansere karşı korunmasına yardımcı olması.

IHA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.