Peygamber Efendimize (asm) dil uzatan dergi batışın eşiğinde

Peygamber Efendimize (asm) dil uzatan dergi batışın eşiğinde

Charlie Hebdo adlı Fransız dergisi bir dönem dünya gündemini bir hayli meşgul etmişti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Başlarda adını dünyada pek duyuramamış olan dergi, geçtiğimiz yıllarda kapağına Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v) taşımış ve Müslümanları kızdıracak bir şekilde tasvir etmişti. Müslümanların inancına saygı göstermeyen dergi, tüm protestolara rağmen bu yaklaşımından hiç vazgeçmedi.

Charlie Hebdo'nun uygunsuz üslubu sadece Müslümanlar ile sınırlı kalmadı. İtalya'da geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından mağdur İtalyan halkı ile dalga geçen Hebdo, çoğunlukla terbiye sınırlarını aşarak insanları kızdırmaktan geri durmadı.

Sık sık İslamiyet ve Müslümanlar ile de dalga geçen derginin başında iki büyük bela bulunuyor; düşen satış rakamları ve buna rağmen para harcamak zorunda oldukları güvenlik önlemleri...

Dergi asıl patlamasını 7 Ocak 2015'te yaşanan terör saldırısının ardından yaşadı. O dönemden sonra satışları aylık 7 milyona kadar yükselen dergi, bir dönem her hareketi ile dünyada gündem olmayı başarıyordu.

Fransa'da o dönem gerçekleşen terör saldırısının ardından pek çok kişi Charlie Hebdo'nun Müslümanlara karşı uygunsuz üslubunu desteklemiş, dergi de bundan cesaret alarak Peygamberimiz (asm) ile ilgili üslubunu daha da sertleştirmişti. Fakat dergi bununla sınırlı kalmayıp diğer dinler ve insanlar ile ilgili üslubunu da bozunca işin rengi değişti.

Charlie Hebdo'ya düzenlenen terör saldırısının ardından, Avrupalı liderlerin de katılımı ile dergiye bir destek gösterisi düzenlenmişti. 'Je Suis Charlie' yani 'Ben Charlie Hebdo'yum' sloganı ile düzenlenen gösterilerin ardından geçen 3 yıllık sürede dergiye olan yüzde 71'lik destek Fransa genelinde bile yüzde 61'e geriledi. Üstelik hala destek veren yüzde 61'lik kesimin yüzde yüzde 38'i bile derginin terbiye sınırlarını aştığını ve dergiyi eskisi kadar takip etmediğini söylüyor.

Derginin satış rakamları geçtiğimiz aylarda 30 bin bandına kadar gerileyince, dergi sahipleri yeniden 'ifade özgürlüğü' sloganına sığınmaya başladı.

Hebdo'nun düşüşü bununla da sınırlı kalmıyor. Düşük satış rakamları, artan destek ve gelire rağmen, dergi güvenlik önlemlerine aylık 1 milyon TL'ye yakın para harcamak zorunda kalıyor. Avrupa'daki pek çok farklı dini ve etnik gruba dil uzatan dergi, Telegraph'ın haberine göre hem batma, hem de saldırı korkusu yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum