Pastırma sıcaklarında hasta olmamak için 'kaynar' tüketin

Pastırma sıcaklarında hasta olmamak için 'kaynar' tüketin

Kış aylarının tipik özelliği olan pastırma sıcakları ile havaların bir ısınıp bir soğuması hasta olma riskini artırıyor. Aktarlar, böyle havalarda hasta olmamak için 'kaynar veya atom' adı verilen bitki karışımından oluşan çayı öneriyor.

Aralık ayına girilmesiyle birlikte soğuk havalar kendini iyice hissettirmeye başladı. Ancak kış aylarının olmazsa olmazlarından olan ve halk arasında 'pastırma sıcakları' diye bilinen güneşli havalar nasıl giyinmesi gerektiğini bilmeyenler için hastalığın habercisi olabiliyor.

Aktar Tayyar Çalık, soğuk algınlığı veya gribe yakalanmak istemeyenlerin bağışıklık sistemini takviyeler yaparak güçlendirmesi gerektiğini söyledi. Hastalıklardan en kolay korunma yolunun şifalı bitkileri tüketmekten geçtiğini belirten Çalık, “Doğuda ‘kaynar’ batıda ise ‘atom’ adı verilen ve 7 baharatın karıştırılmasıyla hazırlanan çay söz konusu durumlarda hastalığı önlemeye yardımcı oluyor. Kaynar çayı; zencefil, zerdaçal, karanfil, hint cevizi, havlıcan, yenibahar ve tarçın karışımından yapılır. Adı üzerinde olduğu gibi bu baharatları iyice kaynattıktan sonra tüketilmeli. Gribal enfeksiyonların yanı sıra kaynar çayı el ayak üşümesine de iyi geliyor.” dedi. 

7 baharattan oluşan karışımı almasını isteyen Çalık, alınan baharatları karıştırılmasının ardından 2 yada 3 bardak suyun içine 1 çorba kaşığı karışım attıktan sonra iyice kaynatıldıktan sonra tüketilmesini önerdi.

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.