Paris saldırısının Müslüman kahramanı

Paris saldırısının Müslüman kahramanı

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve tüm Dünyayı şokta bırakan Paris terör olaylarında bir güvenlik görevlisi öyle bir şey yaptı ki, ismi kahraman olarak hatırlanmayı hak ediyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Dünya Paris saldırısının şokunda iken, saldırının ardından olaylara dair hikayeler kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor.

Bu durumun bir örneğini de olaylar sırasında kahramanca tavırlar sergileyen Müslüman bir güvenlik görevlisi.

Herkesin katliamın sorumlusu olarak Müslümanları göstermesine inat kahramanca hareket eden Müslüman güvenlik görevlisi, yaptıkları ile övgüyü hak ediyor.

İddialara göre Zuoheir adlı bir Müslüman güvenlik görevlisi sayesinde Stade De France’ın dışında patlayan ilk bombanın “içerde” patlaması engellendi. Paris saldırılarının başladığı ilk nokta olan ve o sırada Fransa-Almanya arasındaki dostluk maçına ev sahipliği yapan Stade De France, saldırının ilk hedefi idi.

Maça sahte bir biletle girip, bombayı içerde patlatmak isteyen canlı bomba’ya geçiş izni vermeyen Zouheir adlı güvenlik görevlisi bu sayede yüzlerce canı, hatta belki Fransız başbakan’ını dahi kurtarmış oldu. Canlı bombayı stada kabul etmemek için uzunca bir süre onunla didişen, sözlü ve fiziki kavga eden güvenlik görevlisi, onu maç başlayana kadar stadın dışında tutmayı başardı.

Stadın dışında patlayan canlı bomba ise stada girmek isteyen canlı bomba ile aynı kişi değil. Yine iddialara göre Müslüman güvenlik görevlisi olayda bir kötü niyet seziyor ve anons geçiyor, ama stadın dışında patlayan canlı bomba bir türlü yakalanamıyor.

Canlı bombayı stada almayarak stad içindeki yüzlerce, hatta binlerce canı kurtaran Müslüman güvenlik görevlisinin yaptıkları Müslümanlara mal edilmeye çalışan terör saldırılarının İslam ile alakası olmadığını yine gözler önüne seriyor.

BBC’nin haberine göre olayla ilgili birinci ağız olan Zuoheir adlı güvenlik görevlisi ile henüz hiçbir resmi kurum temasa geçemese de, sosyal medya üzerinden binlerce kişi onu kahraman olarak görüyor.

zuoheir-muslim-guard-at-france-terror-attack.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.