Osmanlıca'yı duydular Said Nursi korkuları depreşti

Osmanlıca'yı duydular Said Nursi korkuları depreşti

Teklifler bile malum kesimler tarafından telaşla karşılandı...

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
19. Milli Eğitim Şura'sında gündeme gelen seçmeli Osmanlıca dersinin liselerde zorunlu hale getirilmesine dair teklifler bile malum kesimler tarafından telaşla karşılandı.
 
Ulusalcı Aydınlık gazetesi konuyu "Osmanlıca Eğitimde Said Nursi Planı" manşeti ile gündeme getirdi.
 
Haberde Hayrat Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol hatırlatılırken, "Liselerde zorunlu hale getirilmesi planlanan Osmanlı Türkçesi dersini verecek öğretmenler, Hayrat Vakfı tarafından yetiştirilecek. Vakfın kurucusu Said Nursi'nin vekili olarak adlandırılan Ahmet Hüsrev Altınbaşak. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 26 Haziran 2013'te bu yönde protokol imzalandı. Protokol 3 yıl geçerli" ifadeleri yer aldı.
 
Hayrat Vakfı aracılığında 1 yıl içinde 9 bin öğretmenin kurslara katıldığı, bu öğretmenlerin illerde yeni eğitmenler yetiştirmek üzere açılan kurslarda görevlendirildinin belirtildiği haberde "İş bu kadarla kalmadı. Said Nursi yanlısı vakfa protokol gereği, liselerde Osmanlı Türkçesinin seçilmesi için propaganda görevi de verildi. 27 Temmuz 2014'te vakıfla Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Eğitimciler Derneği arasında bir protokol daha imzalandı. Vakfa, liselerde Osmanlı Türkçesinin önemi ve değerler eğitimi konularında öğrenci ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi yükümlülüğü verildi" bilgisine yer aldı. 
 
Haberi yapan Aydınlık olunca yalan ve yanlış suçlamaların olmaması da imkansız hale geliyor. Nitekim haberde daha önce de çeşitli defalarca cevaplanan iddialar bulunuyor. O iddiaları buraya taşımaya gerek görmedik.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum