Oslo’nun yeni belediye başkanı Müslüman olabilir

Oslo’nun yeni belediye başkanı Müslüman olabilir

Norveç’in başkenti Oslo’nun yeni belediye başkan adayı Müslüman bir çevreci olabilir. Partisinin yaptığı ön seçimleri kazanan Pakistan asıllı Müslüman çevreci, Oslo belediye başkanlığı için iddialı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER
- Norveç’in mecliste grubu bulunan partilerinden Yeşiller partisi, Oslo şehrinde yaptığı ön seçimleri kazanan Müslüman adayı Belediye başkanlığı seçimlerine sokmaya hazırlanıyor.

Shaoib Sultan, Yeşiller partisinin Müslüman adayı çevreci yönüyle bilinen biri. Pakistan asıllı olan Sultan, İslam dini adına Norveç’te önemli çalışmaları ile tanınan bir sima. Yeşiller partisi içinde de pek çok destekçisi olan Shaoib Sultan, partinin Oslo’da yaptığı ön seçimleri ezici bir çoğunluk ile kazanıp Yeşiller Partisinin muhtemel Oslo belediye başkan adayı olma hakkını kazandı.

Partinin başındaki Rasmus Hansson Shaoib Sultan’ın olası adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada; ” Oslo ve bizim için muhteşem bir belediye başkanı olacağına inanıyorum. Umarım onun için her şey yolunda gider” ifadelerini kullandı.

41 yaşındaki Shaoib Sultan, çevreciliğiyle tanınan biri olduğu kadar, Norveç ve İskandinav bölgesi Müslümanları tarafından da lider görülen bir kişiliğe sahip. Norveç’teki İslam konsülünün sekreterliğini yapan Sultan, ülkede ırkçılık karşıtı bir merkezin de kuruculuğunu ve yöneticiliğini üstleniyor.

Tribüne dergisinin haberine göre Yeşiller dışında diğer partilerin de kendisini aday göstermek için anlaşmaya çalıştığı Shaoib Sultan, kararını önümüzdeki günlerde vermeye hazırlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.