Oruç sayesinde tıp fakültesi birincisi oldu

Oruç sayesinde tıp fakültesi birincisi oldu

Chicago Üniversitesi'nin Pritzker Sağlık Okulunda eğitim gören başarılı öğrenci Aamir Hussain, bir tıp öğrencisi olarak Ramazan ile ilgili gözlemlerini aktardı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Bilindiği üzere bu yıl Kuzey Yarımküre'nin bazı yerlerinde Ramazan orucu 17 saate kadar çıkabiliyor. Bazıları bundan endişeleniyor. Bu endişelerin yersiz olduğunu ise Chicago'daki sağlık öğrencisi Aamir Hussain gözlemleri ile ispatladı.

Öğrenciliği gereği pek çok farklı hastanede staj yapan Hussain, Ramazan orucu ile ilgili bir makaleyi Religion News haber portalına yazdı. 

Kendisine gelen 'Oruç zayıflatır mı?' sorusuna yanıt veren Hussain, Ramazan'da beklenildiği gibi kilo kaybının yaşanmadığını söylüyor. Bunun nedeni ise sahur ile birlikte gelen gece yemeği. Fakat işin bu kısmında genelde beslenme alışkanlıklarının yüksek olması sorumlu. Müslümanlar sahurda şekerli, hamurlu ve yüksek kalorili gıdalardan kaçınmıyor. Bu da haliyle kilo kaybının asgari düzeyde kalmasını sağlıyor.

Bu, Ramazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından bir faydası olmadığı anlamına gelmez. Azaltılmış “kötü” kolesterol ve geliştirilmiş glikoz kontrolü, oruç tutmanın fizyolojik tepkisinden kaynaklanabilir: Normal olarak, vücut enerji için tükettiğimiz gıdaları yakar. Bununla birlikte, birkaç saat boyunca hiç yiyecek tüketilmediyse, vücut, saklanmış şekeri glikojene dönüşür. 16 saat boyunca oruç tutmak, vücudun depolanmış yağları yakmaya başlamasını sağlar.

Pek çok Müslüman hayatına dair önemli kararları oruçlu iken alıyor

Aynı şekilde, Ramazan'da oruç tutmak genellikle yiyecek ve içecek bağımlılıklarının üstesinden gelmeyi içerir.

Hussain'e göre zayıflamıyor olmak çok da korkulacak bir şey değil. Kendisine göre Ramazan orucu sağlığımız açısından kilo kaybından daha önemli bir şey başarıyor. 'Sabit kiloda kalmak!'

Hussain, gözlemlediği vakalarda, sadece fiziksel sağlığın değil, bireysel ve ruhsal sağlığın da oruç ile birlikte arttığını  fark etmiş. Pek çok Müslüman hayatına dair önemli kararları oruçlu iken alıyor. Bu herşeyden önce oruç ile birlikte gelen öz disiplin anlayışının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Ramazan ile ilgili 10 yılı aşkın süredir gözlemler yapıyor

Hussain, Ramazan ile ilgili 10 yılı aşkın süredir gözlemler yaptığını ve bu durumun kendisinin iyi bir tıp öğrencisi olmasına neden olduğunu söylüyor. Gerçekten de Hussain okul birincisi. Pek çok hocası Hussain'in tıp kariyerini son derece parlak görüyor.

Hussain, oruç sayesinde okulda çok başarılı bir projeye imza atmış. Müslüman bir kadın, kendisine cilt sağlığı için yazılan akne ilacını Ramazan'dan dolayı kullanmayı bırakmış. Fakat bu durum zaman içinde Müslüman kadının daha büyük akne sorunu yaşamasına neden olmuş. Konuya el atan Aamir Hussain, ilacı gece boyunca alınabilecek bir forma dönüştürmüş. Hussain'in ürettiği bu form eskisinden daha etkili hale gelmiş ve Üniversite bünyesindeki hocalarının herkese yazdığı bir ilaç haline gelmiş.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum