Organları 3 kişiye hayat verecek

Organları 3 kişiye hayat verecek

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 3 kişiye hayat verecek

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde 5 günün sonunda yaşam mücadelesine kaybeden 55 yaşındaki donör, organlarıyla 3 kişiye hayat verecek.

Balıkesir'de beyin kanaması sonucu trafik kazası geçiren ve Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan hastanın beyin ölümü gerçekleşti.

Hastanenin Organ Nakil Koordinasyon Birimi görevlilerinden hemşire Emine Ekinci, hastanın ailesiyle organlarını bağışlamaları konusunda görüştü.

Hastanın adının açıklanmasını istemeyen ailenin izninin ardından, donörün böbrekleri ile karaciğeri Acıbadem Bursa Hastanesi'nden gelen ekipler tarafından operasyonla alındı.

Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yaşam mücadelesini 5 gün sonra kaybeden hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Hastamız beyin kanamasına bağlı olarak trafik kazası geçiriyor. Daha sonra hastanemize acilden girişi yapılıyor. Hastamızın bugün beyin ölümü gerçekleşince ailesiyle görüştük. Gerekli onay ve imzaları aldıktan sonra nakil işlemleri için harekete geçtik. Ben merhumun ailesinin duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyor aynı zamanda başsağlığı diliyorum."

Organları almaya gelen ekip sorumlusu, Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ise "Maalesef bir hastamız hayatını kaybetti. Onun karaciğer ve böbreklerini, Bursa'da ihtiyacı olan ve dokuları uyuşan hastalara nakledeceğiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.