OHAL kalkmıyor mu? Kısmı OHAL iddiası

OHAL kalkmıyor mu? Kısmı OHAL iddiası

15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişimi sonrasında ilan edilen ve yaklaşık 2 yıl boyunca periyotlar halinde uzatılan Olağanüstü Hal 18 Temmuz'da sona erecek. Fakat yeni bir iddia OHAL kalkmayacak diyor.

FETÖ başta olmak üzere Türkiye'yi tehdit eden terör yapılanmaları ile mücadele için çıkarılan Olağanüstü Hal son olarak Nisan ayında 3 ay daha uzatılmıştı. OHAL bu sayede 2. yılını dolduracaktı.

Seçim öncesi gelen pek çok açıklama OHAL'in kalkacağı yönünde olmuştu. Fakat bugün Hürriyet Gazetesi'nin Ak Parti kulislerine dayandırdığı iddiaya göre OHAL kalkmayacak.

İddiaya göre Ak Partili yetkililer OHAL'in kalkması için gerekli şartların oluşmadığını düşünüyor. Onlara göre henüz OHAL'in kalkması için yeterli düzenlemeler sağlanamadı. Masada olan ilk seçenek ise Kısmi OHAL.

Terörle Mücadele Yasasında değişiklik

18 Temmuz'da kalkması beklenen OHAL yerine terörle mücadele yasasında büyük değişikliklere gidilmesi gündemde. Bunun da KHK ile değil, Meclisten geçecek yasa ile olması düşünülüyor. İddialara göre bunun için 100 maddelik bir düzenleme konuşuluyor. 

Kısmi OHAL içinde kriz yetkisi ve güvenli bölge oluşturma gibi önemli düzenlemelerin bu terörle mücadele yasası içinde yer alması bekleniyor. İddialara göre getirilecek düzenlemede büyük terör olaylarında bölgesel OHAL ilan etme yetkisi getirilecek. Bu düzenlemeye doğal afetler de dahil edilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.