Öğretmenlerin Cuma Namazı iznini iptal ettiler

Öğretmenlerin Cuma Namazı iznini iptal ettiler

Eğitim Komisyonu, bölgedeki okullarda bulunan Müslüman öğretmenlerin Cuma Namazı izinlerini iptal etti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'ın Delhi Bölgesinin Eğitim Komisyonu, bölgedeki okullarda bulunan Müslüman öğretmenlerin Cuma Namazı izinlerini iptal etti.

İzinlerin iptaline gerekçe olarak öğrencilerin ders saatlerinin aksaması gösterildi. Karar beklenenden büyük bir tepkiye neden oldu. Delhi Hükümeti Eğitim Dairesi'nin Delhi Azınlıklar Komisyonu'na (DMC) yazılı olarak verdiği bildiride bundan sonra hiç bir Müslüman öğretmen Cuma Vakti namaz için görevini terk etmeyecekti.

Delhi Azınlıklar Komisyonu Başkanı Zaraful İslam Han, Eğitim Dairesinin aldığı karara cevap olarak, öğretmenlerin Cuma Namazına çıkmasının eğitimi aksatmadığını ve saat 13.00 gibi pek çok okulda öğle tatili yaşandığını söyledi.

Han öncülüğündeki Müslümanlar ise karara büyük tepki verdi. Cuma Namazı izninin öğrencilerin derslerine hiç bir şekilde engel olmadığını söyleyen Müslümanlar, kararın tamamen Müslüman düşmanlığı olduğunu belirttiler.

Daily Pioneer'in haberine göre, Delhi Eğitim Komisyonu'nun aldığı karar 1954'ten beri yürürlükte olan Sendika yasasına da aykırı. Yasaya göre her memurun ibadet hakkı anayasal güvence altında bulunuyor. Sadece namaz kılmak isteyen ve bu nedenle izin alan memurun maaşından bir kısım kesinti yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum