Öğretmen öğrencilere 'Şehadet' getirtti, veliler olay çıkardı

Öğretmen öğrencilere 'Şehadet' getirtti, veliler olay çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Virginia eyaletinde bir öğretmen, öğrencilere 'Şehadet' getirtti, veliler okulu basacak kadar sinirlendi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Olay okulun 7.Sınıf öğrencilerine verdiği sosyal çalışmalar dersi kapsamında oldu. Dersin öğretmeni, müfredat kapsamında öğrencilere Arapça hat sanatı dersi veriyordu. Arap hat sanatında İslami dönüşümü anlatan öğretmen, öğrencilerin 'Şehadet'i de öğrenmesini istedi ve yaşları 12 ila 13 arasında değişen öğrencilere 'Kelime-i Şehadet'i öğretti. Öğrenciler de bunu tekrar etti.

Öğretmen, bu eylemden sonra öğrencilere Şehadet'i hat şeklinde yazmaları ödevi verdi. Eve giden öğrenciler, ödevi yaparken velilere durumu anlattı. Veliler bunu öğrendiklerinde sinirlendi ve organize olarak okula doğru harekete geçti.

Öğrencilerden birinin babası olan Rich Penkoski, Christian Post'a verdiği demeçte; “Şahadet'in Arapça yazılmasının ödevini gördüm. Onların mazeretleri hat sanatıydı. Fakat ben kızıma bunların yazdırılmasından son derece rahatsız oldum. Okul ne yapmaya çalışıyor?" ifadelerini kullandı.

Ebeveynlerin bu tepkisi karşısında okul yönetimi derslerin isteğe bağlı olduğunu ve dersin de konusunun böyle şeyler olduğunu söyledi. Yani okul yönetimine göre ebeveynlerin öfkesi yersiz ve isterlerse öğrencilerini dersten çekebilirler.

Daha önce ABD'nin Tennessee eyaletinde 7 bin aile de benzer derslere itirazda bulunmuştu. 2015 yılında Tennessee'deki pek çok okul, sosyal çalışmalar kapsamında Allah'ın tek İlah olduğunu yazmıştı.

The New American'ın haberine göre isteğe bağlı verilen derslerde konu İslamiyet ile ilgili ödevlere gelince ortaya çıkan sorunlar ABD'lilerin Müslümanlara karşı olan bakışını ispatlar nitelikte.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.