Oğlu namaz öğrensin diye tasarladı, dünyaya pazarlıyor

Oğlu namaz öğrensin diye tasarladı, dünyaya pazarlıyor

Salah Mat adını verdiği bu set, çocukların eğlenirken namaz, dua ve Kur'an-ı Kerim gibi dini değerleri öğrenmesini sağlıyor.

Çocukların ve yeni Müslüman olanların nasıl namaz kılacağını ve dua edeceğini öğrenebileceği Salah Mat seti, hala dünyada çok popüler olan platform oyunları örnek alınarak yapılmış.

Kemal Ali adlı tasarımcı oyunun yapımcısı. Kendi oğluna namaz öğretmek için yaptığı bu setin zamanla çevresindekilerin de ilgisini çektiğini fark etmesi üzerine icadını dünyaya açmaya karar vermiş.

27337240_571405503211907_2304073949875792637_n.jpg

Kemal icadı ile ilgili; "Salah Mat eşsiz bir konsepttir. Oğlum Hamza, namaz kılmayı veya dua etmeyi öğrenirken hareketleri birbirine karıştırıyordu. İcadım sayesinde karıştırdığı herşeyi kolayca öğrendi. İcadım sayesinde yeni Müslüman olan erişkinler ve çocuklar namazı kolayca öğrenebilecek" ifadelerini kullandı.

Kemal icadı yapmaya namazdaki rukuyu nasıl öğreteceğini düşünerek başlamış. Bunu bir kağıda çizen Kemal, ardından çevresine grafik illustrasyonlar eklemiş. Zamanla geliştirdiği çizimler Salah Mat'a dönüşmüş.

"Çocuklara hitap eden sesler, renkler ve imgeler içeren, çocuk dostu bir interaktif namaz tahtası tasarlayarak, Müslümanlara namaz öğrenmenin eğlenceli ve kolay bir şey haline getirilebileceğini fark ettim" diyen Kemal, şimdilik sadece Arapça ve İngilizce ürettiği icadını tüm dillere yaymak istediğini de belirtti.

my_salah_mat_educational_prayer_mat36-min_568x.jpg

Asian İmage'in haberine göre, girişimciler ile ortak çalışan Kemal Ali'nin icadı seri üretime başladı. Talep Kemal ve girişimcilerin beklediğinden de fazla. Salah Mat yakında dünyanın dört bir yanında satışa sunulacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.