OdaTv, Şeyh Nurettin Mutlu yalanlamasına rağmen FETÖ'nün haberine itibar ediyor

OdaTv, Şeyh Nurettin Mutlu yalanlamasına rağmen FETÖ'nün haberine itibar ediyor

Ulusalcı site görünürde FETÖ karşıtı ama işlerine gelince çarpıtılmış haberleri bile kullanıyor

RİSALEHABER

Önceki gün vefat eden Norşin medreselerinin Nakşibendi Şeyhi Nureddin Mutlu, dualarla ebedi aleme uğurlandı.

Vefatının ardından yayınlanan bazı haberler ise Şeyh Mutlu'nun sevenlerinin tepkisine yol açtı.

Ulusalcı Odatv, Şeyh Nurettin Mutlu'nun yalanlamasına rağmen FETÖ'cülerin çarpıtma haberini bir kez daha kullandı. Site, Şeyh Mutlu'nun FETÖ liderine destek verdiğini ileri sürdü.

Sözleri çarpıtıldı

Norşin Şeyhi Nurettin Mutlu, 23 Şubat 2014’te Zaman gazetesi manşetinde “Gülen gibi bir alime hakaret edilmesini tasvip etmiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Haberin çıktığı gün Şeyh Nurettin Mutlu'nun oğlu Abdulgani Mutlu bir açıklama yaparak Zaman'ın manşetinde ifadeyi yalanladı ve babasının sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.

24 Şubat 2014 tarihli Yeni Şafak'taki haber şöyle:

Abdulgani Mutlu, babasının Zaman Gazetesi'ne verdiği mülakatta hiçbir kanaat önderine kötü sözler söylenmemesi gerektiğini belirttiğini ve Fethullah Gülen özelinde bir görüş açıklamadığını ifade etti. Mutlu, ''Babamla yaptığım görüşmede, Zaman Gazetesi''nde yer alan haberin görüşmenin tamamını yansıtmadığını bildirdi'' ifadelerini kullandı.

Norşin medresesinde 5 vakit Başbakan''a dua edildiğini vurgulayan Mutlu, ''Babam ülkemize böyle bir Başbakan''ın daha gelmediğini söyleyip duruyor. Hükümetin hizmetleri hepimizin dilinde'' dedi.

Zaman muhabirlerinin Şeyh Mutlu''ya sürekli yönlendirici sorular sorduğunu ve Başbakan aleyhinde konuşmasını sağlayamaya çalıştığını vurgulayan Mutlu, ''Ancak şeyhimiz ısrarlara çok sevdiği Başbakan''a yönelik menfi manada bir söz söylemedi. Sözlerinin güncel siyasi olaylara malzeme yapılmasından ise oldukça rahatsız.'' şeklinde konuştu.

Şeyh Mutlu''ya gündemdeki beddua ve kahhariye iddialarına da sorduğunu belirten Mutlu, ''Şeyhimiz çok net. Bir Müslüman''a beddua etmenin dinimizde yeri yok. Hele ki Başbakan gibi bir insana beddua etmeyi çok yanlış buluyor'' dedi.

Muhabir, Mutlu'nun söylemediği sözleri habere ekledi

Yeni Şafak'taki haberi kaleme alan ve o dönem gazetede çalışan gazeteci Cihan Arpacık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Nurettin Mutlu vefat etmiş. 2013 yılında, ''Kürt medreselerini'' anlatan bir yazı dizisi yapmıştım. Kar altında kilometrelerce araç sürüp Güroymak'a ulaştım. Gürül gürül yanan sobanın yanına oturmuştum. Ben sormuştum Nurettin Mutlu yanıtlamıştı. 

"2014 yılında Zaman'da çıkan ve ''Gülen'in övüldüğü'' bir röportaj gündeme getiriliyor. Röportajın çıktığı gün beni aramışlardı ve muhabirin, söylemediği sözleri eklediğini anlatmışlardı. Sanırım bu çarpıtmayı da sonradan haberleştirmiştik. 

"Ömrü boyunca mütevazı bir hayat sürdü. Tüm imkanlar bir telefon kadar yakında olmasına rağmen tenezzül etmeyen insanlardı. Sayıları az. Sadece bu bile saygıyı hak ediyor."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.