Obeziteden kurtulmak hayal mi?

Obeziteden kurtulmak hayal mi?

Uzmanlar, obezite ile mücadele eden kişilerin diyet yaparak verdikleri kiloları belli bir süre sonra geri aldıkları söyledi. Yapılan araştırmalar da obezlerin verdikleri kiloları bir yıl içinde geri aldığını ortaya koyuyor.

Çağın hastalığı obezite, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de giderek artış gösteriyor. Uzmanlar, ise obezite ile mücadelenin her adim önemine dikkat çekerek, özellikle çocukların sağlık beslenmelerini sağlanması gerektiğini belirtiyor.

Uzmanlar, obezlerin belli diyetlerle kilo verdiklerini ancak bir yıl sonra verilen kiloların tekrar geri alındığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar da obezlerin yüzde 53'ünün verdikleri kiloyu bir yılda geri aldığını ortaya çıkardı. Bu sonuçlar ise 'Obeziteden kurtulmak mümkün mü? Değil mi?' sorusunu akıllara getiriyor.

"Obeziteden yağ aldırarak kurtulamazsınız"

Obezitenin, karın ve bacaklardan yağ alınarak giderilemeyeceği uyarısını yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol, "Plastik cerrahi açısından aşırı şişmanlık, yağların alınmasıyla düzelmez. Çünkü zararlı olan yalnız vücudun dış kısımlarındaki görünen yağların fazlalığı değildir. İç organlarımızı saran yağların fazlalığı da zararlıdır ve hayati riskler yaratabilir" dedi.

Önemli olan kilonun korunması

Beslenme Uzmanı Özge Bezirci de obezite ve şişmanlık tanısının vücut yağ yüzdesine göre belirlendiğini dile getirerek, “Kişinin 0-3 yaş aralığındaki ilk beslenme eğitiminden egzersiz alışkanlıklarına, uyku düzeninden stres durumu ve su tüketimine kadar birçok faktör, obezite konusunda farklı etkenler oluşturur. Kişinin beslenme alışkanlığı değişmediği sürece, kilo vermiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Önemli olan kilo vermek değil, en az bir yıl süreyle verilen kilonun korunmasıdır. Kilo verdikten sonra koruma programına uyulması da çok önemlidir” dedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.