Obama işaret verdi, Amerika’da Müslüman Şov başlıyor

Obama işaret verdi, Amerika’da Müslüman Şov başlıyor

Amerika Başkanı Barack Obama'nın yaptığı bir konuşmada verdiği işaretle harekete geçtiler. Proje, özellikle Amerika'daki Müslümanlar için önemli bir dönüm noktası olabilir.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika Birleşik Devletlerinin en ünlü kablolu kanallarından biri olan TBS, ülkedeki Müslüman ailelere bakış açısını değiştirecek yeni bir proje ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Proje Amerikan vatandaşlarının en sevdiği tür olan Sitcom (aile komedisi) tarzında olacak.

Çıkacak olan Sitcom’un adı Chad:An Amerikan Boy. Sitcom’da Amerika’ya yeni taşınmış bir Müslüman ailenin çevresindekiler tarafından hor görülmesi alaycı bir dil ile anlatılarak İslamafobi ile dalga geçilecek. Aile’nin Amerikan kültürü karşısındaki tavırları ve taşındıkları mahalledeki ırkçı insanların davranışları alaya alınarak ince mesajlar gönderilecek.

Sitcomun başrollerinde Amerika’nın yıldızı yeni parlayan dizi oyuncuları olan Jason Winer ve Nasim Pedrad olacak.

Projenin yapımcısı ile Demokrat kimliği ile bilinen Katie Couric. Couric Proje ile ilgili Washington Post’a verdiği röportajda; “Amerika’nın yeni bir Cosby Show’a ihtiyacı vardı. Cosby Show yayınladığı dönemde insanların siyahi ailelere karşı olan kötü algısını kırmayı başarmıştı. Bu projeye Müslüman Cosby Show’u diyebiliriz”

Projeye başlanmasında Amerikan Başkanı Barack Obama’nın payı da büyük. Obama geçtiğimiz hafta Baltimore eyaletinde yaptığı konuşmada; “Televizyon şovlarımızda Müslüman karakterlere daha çok ihtiyacımız var” sözlerini sarf etmişti. Obama’nın bu sözlerinden ilham alan Couric, ses getirecek yeni projesini heyecanla TBS şirketine sundu.

Washington Post’un haberine göre Müslüman Cosby Show’u olan Chad:An Amerikan Boy dizisinin ülkedeki ırkçı ve islamafobik kitlelere karşı en büyük cevap olacak.


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.