Obama, Erdoğan için o sözleri kullandı mı?

Obama, Erdoğan için o sözleri kullandı mı?

Amerika yalanlıyor.

 

The Atlantic dergisinin dün yayınladığı röportajda Başkan Obama'nın Erdoğan'ı Müslüman dünyasının Batı ile Doğu'yu birleştirecek bir lideri olarak gördüğü fakat bu fikrinden daha sonra vazgeçtiği iddia edilmişti. Makalenin yazarı Jeffrey Goldberg'in kişisel görüşlerinin de yer aldığı haberde, Obama'nın Erdoğan'a Suriye'ye "büyük ordusuyla istikrar getirmediği için de" tepki duyduğu öne sürüldü.

Konu ile ilgili A Haber'in sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mark Stroh, derginin ifadelerini yalanladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın DAEŞ'e karşı mücadelede anahtar öneme sahip bir ortak olduğunu hatırlatan Stroh, "yönetimimiz NATO müttefiki Türkiye'nin güvenliğine sıkı bir şekilde bağlıdır. Başkan Obama ülkenin Avrupa, Ortadoğu ve Müslüman dünyası arasında oynadığı köprü rolünü de dikkate alarak, Türk ortaklarımızın bakış açısına özel bir önem vermektedir. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Obama'nın DAEŞ'e karşı mücadeleden, Suriye'deki şiddetin azalmasına kadar pek çok konuda sık sık görüşmeler yaptığını hatırlatan Beyaz Saray Sözcüsü Stroh, "Suriye'ye gelince Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 2,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için onu takdir ettiğini daha önce söyledi. Ortak meydan okumalara karşı ortaklara olarak birlikte durmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.