Nike yine tartışılıyor: Ayakkabı tabanına Allah mı yazdılar?

Nike yine tartışılıyor: Ayakkabı tabanına Allah mı yazdılar?

Ünlü spor giyim ve spor ürünleri firması Nike bir kez daha gündemde

Ömer Çiftçi'nin Haberi:

Nike'ın yeni çıkardığı Air Max model ayakkabı Müslümanların tepkisi çekmiş durumda. İddialara göre ayakkabının tabanına bilinçli bir şekilde Arapça 'Allah' yazısı yerleştirilmiş. Müslümanlar konu ile ilgili imza kampanyası başlattı ve 8 bin imza toplandı.

İmza kampanyasını başlatan Saiqa Noreen, Nike'ın bu hareketinin İslam inancına ve Müslümanların kutsalına hakaret olduğunu ve bu nedenle bir kampanya başlatma ihtiyacı duyduğunu belirtti. Ayakkabı tabanına Allah yazısı koymanın bilinçli yapıldığını düşünen Noreen, bu tasarımın hem İslam inancını ezmeyi, hem de Allah yazısını toz ve çamur gibi şeylerle pisletmeyi amaçladığını söyledi.

Noreen, Nike'ın benzer skandallara sıkça imza attığını ve artık firmanın bir ürünü piyasaya sürmeden bu tür hasssasiyetleri gözetmesi gerektiğini düşünüyor. 

NİKE YANIT VERDİ

Nike ise açıklamasında tasarımlarının herhangi bir dini ve grubu aşağılamak için yapılmadığını savundu. Bahsi geçen tasarımın Air Max yazısının değişik stilde tasarımı olduğunu ve hiç bir kutsal metin içermediğini iddia eden Nike, firma olarak tüm dinlere saygılı olduklarını söyledi.

1997'DE BENZERİ YAŞANDI

sei_49649722-e1548751618442.jpg

Metro'nun haberine göre, 20 yıldan uzun süre önce Nike benzer bir hatayı yapmıştı. O dönem üretilen 38 bin adet Nike Air Bakin adlı modelin arkasında Arapça Allah yazısı fark edilmiş ve yine benzer şekilde konu büyük bir tepkiye neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum