Nike Trump'tan korktu, İran'a ayakkabı satmadı

Nike Trump'tan korktu, İran'a ayakkabı satmadı

Donald Trump'ın İran'a karşı aldığı yaptırım kararları ilk etkisini 2018 Rusya Dünya Kupası'nda gösterdi. Turnuvaya sayılı günler kala Nike, İran'a ayakkabı vermeme kararı aldı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Turnuvada İran'ın Fas ile oynayacağı karşılaşmaya 1 hafta kala, ünlü spor ürünleri firması Nike'dan çirkin bir karar geldi. Nike, Trump'ın yaptırım kararını hatırlatarak, bu kapsamda İran Milli Futbol Takımına ayakkabı satışı yapmayacağını açıkladı.

Ayakkabı markaları, Dünya Kupası'nı mallarını sergilemek için önemli bir fırsat olarak görüyor ve mümkün olduğu kadar çok sayıda oyuncuyla kıyasıya şiddetli bir rekabet olsa da, Trump yönetiminin yaklaşan yaptırımları Nike'ı korkutmak için yeterliydi.

Nike, Trump'ın kendisine de yaptırım uygulayacağından korkarak, İran'a ayakkabı satmama kararı almış durumda.

Futbolcuların antrenmanlarını turnuvada kullanacağı ayakkabılar ile yapması İran için yeni bir sorun doğuruyor. Milli Takım teknik direktörü Carlos Quieroz'a göre futbolcular Nike giymeye alıştılar ve şimdi firmanın değişmesi kendilerinin turnuvadaki başarılarını çok düşürecek.

Dead Spin'in haberine göre İran hızlı bir şekilde duruma karşı çözüm arayışına geçti. Bazı futbolcular ödünç ayakkabı istemeye başladı. İran'ın turnuva öncesi bu durumu nasıl çözeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.