Nijerya'da Müslümanların başörtüsü zaferi

Nijerya'da Müslümanların başörtüsü zaferi

Nijerya'da geçtiğimiz yıl başörtülü bir avukatın baro törenine alınmaması tepkilere neden olmuştu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Nijerya'da başörtüsü mücadelesi sürüyor. Sık sık getirilen yasak çeşitli çabalar ile kaldırılıyor. Fakat Nijerya'da başörtüsü düşmanları Müslümanları baskılamaya devam ediyor. Fakat bu yıl Müslümanlar büyük bir zafer kazanmayı başardı.

Firdaus Amasa, geçtiğimiz yıl Nijerya'nın Başkenti Abuja'da yapılacak olan baro törenine başörtülü olduğu için alınmamıştı. Bu karar Nijerya'da büyük bir tepkiye yol açmış ve Müslümanları bir hayli sinirlendirmişti.

Kararın ardından yüksek mahkemelere pek çok dava açıldı. Nijeryalı Müslümanlar Firdaus'un hakkını korumak için adeta seferber oldular. Bu yıl gerçekleşecek olan Baro töreni öncesi  Nijerya Müslüman Avukatlar Birliği bir toplantı gerçekleştirdi ve Firdaus Amasa'nın durumunu görüştü. Başkan Kamal Dawud'un geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Firdaus Amasa baro törenine başörtülü bir şekilde girebilecek.

Muslim News'te yer alan habere göre 14 Aralık 2017'de düzenlenen törene alınmayan Firdaus Amasa'ya dünya genelinden insan hakları örgütlerinin de büyük bir desteği olmuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.