Cindoruk: Başörtü medeni değil!

Cindoruk: Başörtü medeni değil!

Ergenekon davasını eleştiren, tutuklu bulunan zanlılara selam gönderen Cindoruk, başörtüsünün medeni olmadığını söyledi.

Ergenekon davasını eleştiren, tutuklu bulunan zanlılara selam gönderen DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, başörtüsünün medeni olmadığını söyledi.

Aylık enerji dergisi Eko-Enerji'de yayınlanan söyleşisinde, son dönemde, özellikle Batı Avrupa ülkelerinin yani AB ülkelerinin Cumhurbaşkanını, Başbakanı ve yeni Meclis Başkanını eğitimleri, eşlerinin giyim kuşamları, onların eğitimleri gibi konularda, çok önemli ölçüde Türkiye'yi "Müslüman bir devlet" olarak algıladıklarını öne süren Cindoruk, "Yani millet Müslüman değil, devlet Müslüman. Devletin dini gibi İslamiyeti algılıyor ve bu iktidarın taleplerinin de bu olduğunu söylüyorlar. Bizi AB ile bir miktar mesafeli tutan da bu" dedi.

Cindoruk, şunları kaydetti:
"Bizim Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız gittiğinde o dışişleri de böyle belgeler ve ya yayınlar verirler. Onlardan bazıları elime geçmiştir. Nitekim aile fotoğraflarına baktığımız zaman sadece bizim devlet adamlarının eşleri türbanlı, öteki aile fotoğraflarında hatta Ürdün, Mısır, Suriye gibi devlet adamlarının eşleri medeni ve başları açık gözüküyorlar. Bu fotoğrafların bir kısmı da açıkçası kriptolara giriyor. Onun için de Türkiye'ye mesafe koydular."

Time Türk