Müslüman-Hıristiyan çatışması isteniyor

Müslüman-Hıristiyan çatışması isteniyor

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Sempozyum onursal başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın konuşması

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-"Lemaat ekseninde, 'İslamofobya' Sempozyumu" açış konuşmaları sürüyor.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Sempozyum onursal başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İslamofobya konusunun çok önemli olduğunu çünkü küresel barışı tehdit ettiğini söyledi. Sempozyumdan çıkacak sonuç raporunun insanlığı etkileyeceğini, belki kelebek etkisi yaparak kötüye gidişi engelleyeceğini söyledi.

Prof. Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batıda İslamiyet güvenlik tehdidi olarak görülüyor. Bunun başlangıcı 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı. Müslüman medeniyeti ile Hıristiyan medeniyetini çatıştırmak isteyenlerin bir eylemi. Bu islamofobinin yükselmesine sebep oldu. Yabancı düşmanlığı arttı. Çatışmayı körükleyenlerin nihai hedefleri Avrupadaki ve Amerika'daki Müslümanları Endülüs yapmak. Bu aşırı bir yorumudur ama bunu dikkate almak gerekir. Eğer biz diyaloğu arttırmaya başaramazsak belki 50 sene sonra Avrupada Müslüman nüfus azalacak. Biz 'Avrupa İslam'a hamiledir' derken olanı da kaybedebiliriz. Çalışmak gerekir. Hiç bir şey durarak olmuyor."

"Muhammed Ali'ye 'El-Kaide ile aynı dinde olmak nasıl bir duygu' diye soruyorlar o da süper bir cevap veriyor. 'Siz Hitler ile aynı dinde olmakla nasıl bir duygu taşıyorsanız ben de aynı' diyor. Terör-Müslüman ayrımını iyi anlatmamız lazım. Bunu değiştirmek çok kolay çünkü internet var. İslamofobyayı yok saymak çok tehlikeli kanser hücresini yok saymak gibidir.

"Bediüzzaman 100 yıl önce demokratik kültürün temellerini atmış. Bediüzzaman, katılımıcılık özgürlük gibi temel değerlerin hepsinin fikirlerini yapmış. Demokrasi ile İslamiyetin arasında doku uyuşmazlığı olmadığını bana göre savunmuş. Teorik temelde çok önemliydi. Demokrasi kuram değil yöntem. Kur'an-ı Kerim yöntem belirlememiş. Bediüzzaman bunun temellerini atmış. Bu nedenle minnet duyuyoruz. Bediüzzaman'ın yaptığı manevi cihat tanımını, müsbet harket kavramı batının anladığı diller. Zira, Peygamberimiz (asm) 'küçük cihat bitti büyük cihat yani nefisle cihat başladı' demiştir.

Ayrıntılar gelecek...