Rusya'da Kurban ve Ramazan resmi tatil

Rusya'da Kurban ve Ramazan resmi tatil

Rusya Federasyonu'nda Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Kurban ve Ramazan Bayramları artık resmi tatil günü olacak.

Rusya Yüksek Mahkemesi, daha önce Müslümanların yoğun yaşadığı bölgelerde dini bayramların resmi tatil günü ilan edilmesini reddettiği kararını yeniden ele alarak dini bayramların resmi tatil günü olmasının yolunu açtı.

Yüksek mahkeme'nin aldığı kararın Başkortostan Cumhuriyeti'nin yaptığı itiraz üzerine önce kabul edilmediği ancak Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in devreye girmesiyle bu kararını değiştirdiği belirtiliyor.

İtiraz başvurusu Başkortostan Cumhuriyeti tarafından yapılmasına karşın karar Müslümanların yoğun yaşadığı bölgeler şeklinde çıktığı için bunun diğer Müslüman cumhuriyetlerde de uygulanması bekleniyor.

Daha önce Rusya Yüksek Mahkemesi, Müslümanların dini bayramlarının resmi tatil ilan edilmesinin yasalara aykırı olduğu yolunda bir karar almış ve bu Rusya'daki Müslümanlar tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Müslümanların dini günlerinin resmi tatil günü ilan edilmesi konusu Putin'in televizyonlardan halkın sorularını canlı olarak yanıtladığı programda da kendisine yöneltilmişti. Putin de soru üzerine bu konuyla yakından ilgileneceğini söylemişti.

Zaman