New York’un en meşhur binasında mescid sevinci

New York’un en meşhur binasında mescid sevinci

Yapıldığı dönemde Amerika’nın ve Dünya’nın en yüksek binası olma özelliği kazanan, hala New York gibi büyük bir metropolün simgesi olarak karşımıza çıkan Empire State binası Müslümanlar için Mescid sıkıntısı yaşıyordu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER
- Empire State gökdeleni hepimizin bildiği gibi New York şehrinin en önemli simgesi. Yapıldığı yıl dünyanın en büyük yapısı olma özelliği kazanan bu tarihi bina, Müslümanlar için bir işkenceye dönüşmüş durumda idi.

İçinde bir mescid bulunmayan bina, Müslüman olan pek çok ofis çalışanı için bir sıkıntı teşkil ediyordu. Müslüman çalışanlar, namaz vakitlerinde topluca ibadet edebilecekleri bir yer bulmakta zorlanıyordu. Tarihi dokusundan dolayı içine Mescid yapılması mümkün de olmuyordu.

İşte bu sorunu gören Müslüman ofis sahiplerinden iki kişi, ofislerini namaz vakitlerinde İbadetini gerçekleştirmek isteyen Müslümanlar için mescid olarak kullanabilme şansı verdi.

Ofisleri binanın 86. katında bulunan Müslüman bir karı-koca, ofislerini namaz vakitlerinde Müslümanların mescid olarak kullanması için duyuru yaptı. Binada çalışan tüm Müslümanları sevince boğan bu uygulama, dünden itibaren hayata geçti. Müslüman ofis çalışanları çifte duacı.

Worldbulletin’in haberine göre Müslüman çiftin bina içinde yaptığı bu güzel uygulama, sadece ofis çalışanlarını değil Empire State binasını görmeye gelen Müslüman turistleri de son derece sevindirdi. Pek çok kişi bu güzel uygulamanın binanın çektiği turist sayısını da arttıracağı görüşünde birleşti. 


Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum