New York'ta Müslümanların kurduğu güvenlik örgütü tartışılıyor

New York'ta Müslümanların kurduğu güvenlik örgütü tartışılıyor

New York'un Brooklyn bölgesinde bir grup Müslümanın kurduğu topluluk hakkında 'İslam Şeriatı' uyguladıkları söylentisi tartışmalara neden oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber-Geçtiğimiz Aralık ayında kurulan Müslüman Topluluk Devriye Servisi adlı bir kuruluş, New York'ta tartışmaların odağında. Grubu fark eden New Yorklu bir gazeteci durumu medyadaki köşesine taşıdı ve 'İslam Şeriatı'nın ABD'de olmayacağını mı düşünüyorsunuz? O zaman bir daha bakın' diyerek grubun ambleminin bulunduğu bir fotoğrafı paylaştı.

İddiaları araştıran snopes.com adlı bir site, durumun tamamen bir iftiradan ibaret olduğunu fark etti.

Yolda bir kadına saldıran adam görüyoruz

Devriye kuruluşunun başkanı Noor Rabah, kendilerinin tamamen Müslümanlardan oluşan bir kuruluş olduğunu doğruladı fakat amaçlarının İslam Şeriatı'nın ABD'ye getirmek olduğunu reddetti. Kendilerinin gönüllü bir servis olduğunu söyleyen Rabah, "Örneğin yolda bir kadına saldıran adam görüyoruz. Tutup kadına; "Dininiz nedir?" diye sormuyoruz. Bu saldırıyı önlemeye çalışıyoruz. Ve bu durumun dini, dili veya ırkı olmuyor" ifadelerini kullandı.

ABD'de etkili olan pek çok gönüllü devriye kuruluşu gibi gönüllü olduklarını söyleyen Rabah, 30 kişilik bir grup olduklarını ve motorlu devriyelerden oluştuklarını, amaçlarının güvenliğe aykırı bir durum olursa yetkililere haber vermek olduğunu söyledi.

Kendi üyelerinin de diğer üyeler gibi sertifikalı olduğunu söyleyen Rabah, ayrıca tüm üyelerinin gerekli soruşturmalardan geçtiğini söyledi. Kimseyi tutuklamadıklarını söyleyen Rabah, suça giden durumları önceden önlemek ve telkin etmek amacında olduklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.