New York'ta Kurban ve Ramazan bayramı tatil olsun mu oylaması

New York'ta Kurban ve Ramazan bayramı tatil olsun mu oylaması

Oylama Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde bölgedeki okulların ve resmi kurulların

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'nin New York kentinde bulunan Long İsland bölgesinde Müslümanların iki önemli bayramının ilk günlerinin tatil edilmesi oylanacak. Oylama Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nın ilk günlerinde bölgedeki okulların ve resmi kurulların tatili için gerçekleştirilecek. Oylama için karşı kampanyalar ise karalama kampanyasına dönüştü.

Bir orta okulun da ret oyu vereceğini açıklaması üzerine Müslüman düşmanlarının karalama kampanyası ortaya çıktı. Karşı kampanya  Hewlett-Woodmere topluluğu adlı bir kuruluş tarafından gerçekleştiriliyor. Kuruluşun dağıttığı bildiriler son derece ilginç iddialar içeriyordu.

Kuruluşun dağıttığı bildiride; Müslüman bayramlarının tatil ilan edilmesi durumunda, şehre yoğun bir Müslüman göçü yaşanacağı ve bu durumun şehirdeki ev ve arsa değerini büyük oranda düşüreceği iddiası yer aldı. Bildiride eğer bölgenin değeri korunmak isteniyorsa, Müslüman bayramları tatil ilan edilmemeli uyarısı yapıldı.

Ayrıca konunun görüşülmesi için düzenlenen eğitim komitesi toplantısında Müslüman gruplara "terörist" suçlaması yapıldı ve sık sık 11 Eylül saldırıları hatırlatıldı.

Müslüman bayramlarının tatil ilan edilmesi için ilk dilekçeyi veren Şanaz Mallik, küçümseyici yorumlar konusunda dehşete düştüğünü söyledi. Mallik, "Şaşkına uğradım, şaşkına döndüm. Burada uzun süre yaşadım fakat insanlar gerçekten bizi huzurlu insanlar olarak kabul etmiyor. Bu neden oluyor bilmiyorum?" ifadelerini kullandı.

cbslocal'in haberine göre tartışmalar oylama yapıldığı güne kadar devam edecek gibi görünüyor. Fakat okulların kararı olumsuz yönde. Bir son dakika sürprizi olmazsa yüksek ihtimal ret oyu çıkacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.