Netanyahu Müslümanlara saldırmak için Hitler’i savundu

Netanyahu Müslümanlara saldırmak için Hitler’i savundu

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu yüzsüzlükte sınır tanımıyor. Netenyahu Almanya’da Adolf Hitler zamanında yapılan Yahudi soykırımını da Müslümanlara yıkma peşinde.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu bu sabah saatlerinde tüm Musevileri ve Dünyayı şaşırtan bir açıklama yaptı. Yahudiler için tarihin en karanlık dönemlerinden olan ve “holocoust” olarak adlandırılan Yahudi soykırımında Adolf Hitler’in bir suçu olmadığını söyleyebilecek kadar ileri gitti.

“Hitler Yahudileri yok etmek istemiyordu” diyen Netenyahu, sözlerine şöyle devam etti; ” Hitlerin böyle bir planı yoktu. Dönemin Hitler ile görüşen Filistin büyük müftüsü Haj Amin El Hüseyin’inin Hitleri böyle bir plana ikna ettiğini söyleyen Netenyahu, Hitlerin onun fikirlerinden etkilenip bu tür bir soykırım işine girişmiş olduğunu söyledi.

Netenyahu’nun sözleri başta orda olan İsrail basını olmak üzere tüm Yahudi dünyasında şok etkisi yaparken, Musevi tarihindeki bu denli büyük bir yarayı bu şekilde basitleştirmek Netenyahu’nun başını ilerde derde sokacak gibi.

Pek çok otoriteye göre son dönemlerde Filistin’e karşı acımasızca saldırıları meşrulaştırmak amacında olan Netenyahu’nun, bu hareketleri meşrulaştırmak için onlarca yıldır bilinen bir tarihi gerçeği çarptırma girişimine bile girebildiği iddia ediliyor.

Söyledikleri tarihi olarak da yanlış              

Adolf Hitler’in soykırım tavsiyesini el- Hüseyini’den aldığını söyleyen Netenyahu’nun aktardıkları tarih ile de uyuşmuyor.

Hitler’in doğrudan Yahudi ırkını yok etmeye yönelik bir tavsiye ile bunları yaptığını iddia edebilmek için o dönem Nazi partisi tarafından soykırıma tabi tutulan veya toplama kamplarına gönderilen “Çingene”lerin de açıklanması gerekir. O dönem Alman topraklarında bulunan 50 bine yakın Çingene de toplama kamplarına gönderilmiş ve bir çoğu öldürülmüştür.

Bunun yanında Hitler’in ari ırk planı kapsamında Alman asıllı olsa bile fiziksel veya zihinsel özrü bulunan pek çok kişiyi de toplama kamplarına gönderdiği bilinen bir diğer gerçek. Bunlar da sistematik olarak katledilmiştir.

Netenyahu soykırımın suçunu Filistinlilere yıkmak istese de, tek katliama uğrayan veya acı çeken Yahudiler değildir. Bunların Filistin müftüsünün tavsiyesi ile yapılmış olma olasılığı da yoktur.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum