NASA uzmanı Risale-i Nur'un uzaylı tarifine bir adım yaklaştı

NASA uzmanı Risale-i Nur'un uzaylı tarifine bir adım yaklaştı

NASA uzmanının açıklaması klasik uzaylı tarifinden bir adım ileriye giderek...

Ahmet Bilgi-RİSALE HABER

Uzaylıların varlığı her daim gündem olmuştur. Hayali varlıklar ve tiplemeler ile betimlenen uzaylılar çoğu zaman korku unsuru olarak kullanılıyor.

Bilim dünyası, uzay gibi geniş bir boşlukta varlıkların muhakkak olacağını haklı olarak düşünürken bunların neler olacağı konusunda yanlışa düşüyor.

UZAYDA VARLIKLAR VAR ANCAK İNSANOĞLUNUN KAFASINDA ÇİZDİĞİ GİBİ DEĞİL

Her şeyi maddede arayanlar uzay sakinlerini tarif etmekte sıkıntı yaşıyor. Evet uzayda varlıklar var. Ancak onlar insanoğlunun kafasında çizdiği gibi değil.

İnsan, her şeyi mutlaka kendine kıyas edip, ona göre hüküm veriyor. Yani, dünyanın dışında varlık olsa bile, mutlaka insan tarzında olması gerektiğini varsayıyor ve ona göre kurguluyor.

KUR’AN’IN TESPİT ETTİĞİ VARLIKLAR

Risale-i Nurlarda, dünya dışı varlıkların olduğu kabul edilir ve ispat edilir. Ama bu varlıklar, insan zihninin ve hayalinin ürettiği UFO ve uzaylı tarzında değil, Kur’an’ın tespit ettiği melekler, ruhaniler ve cinler tarzındadır.

NASA UZMANI: DÜNYA DIŞI YAŞAM HAKKINDAKİ MEVCUT BAKIŞ AÇISI ÇOK DAR

NASA'dan gelen son açıklama klasik uzaylı tarifinden bir adım ileriye giderek İslam'ın tarifine yaklaştığını gösterdi. Anadolu Ajansı'nın haberine göre ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Akıllı Sistemler Bölümünde çalışan bilim insanı Silvano P. Colombano, "dünya dışı yaşam hakkındaki mevcut bakış açısının çok dar" olduğuna dikkat çekti.

Uzaydaki akıllı yaşam formlarının Dünya'yı halihazırda ziyaret etmiş olabileceğini, hatta Dünya dışı akıllı yaşam formlarının, hala mevcut olabileceğini söyleyen Colombano, dünya dışı yaşam hakkındaki mevcut bakış açısının çok dar olduğunu, üstün özellikleri olan yabancı bir yaşam formundan Dünya'ya yapılmış bir ziyareti gözden kaçırmış ve bunun "geleneksel karbon temelli yaşamdan" çok farklı olabileceğini ileri sürdü.

"İNSAN TEKNOLOJİSİNİN ÇOK ÖTESİNE GEÇMİŞ OLABİLİRLER"

Çalışmasını "Decoding Alien Intelligence" konferansında sunan Colombano, bu "son derece küçük ve zeki varlıkların" insan teknolojisinin çok ötesine geçmiş ve hatta yıldızlar arası yolculukta ustalaşmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Colombano, medeniyetimizdeki teknolojik gelişmenin yaklaşık 10 bin yıl önce başladığını ve sadece son 500 yılda bilimsel yöntemlerin yükselişinin gözlendiği hesaba katıldığında gelecek bin yıl boyunca bile teknolojik gelişimi öngörmenin çok da mümkün olmadığını söyledi.

Gelecekte radyo dalgalarının da güncelliğini yitirebileceğini dile getiren Colombano, fizikçileri, en güvenilir teorilere dayanarak "UFO olgusunu çalışmaya değer görmek" için "spekülatif fizikle" uğraşmaya çağırdı.

213480.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum