Nar suyu yeşil çaydan daha sağlıklı

Nar suyu yeşil çaydan daha sağlıklı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, kış aylarında artan grip ve nezleye karşı nar suyunu tavsiye etti.

1 bardak nar suyunun 10 bardak yeşilçay etkisine sahip olduğunu kaydeden Telli, narın bağışıklığı güçlendirdiğini ve virüslere karşı vücudu koruduğunu söyledi.
Narın önemli bir antioksidan olduğunu dile getiren Telli, narın zarı ayıklanmadan ve çekirdeğiyle birlikte tüketilmesinin önemine değindi.
Telli, "Nar kış aylarının vazgeçilmezidir. B ve C vitaminleri bulunuyor. Potasyum, fosfor ve magnezyum mineralleri açısından da zengindir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudumuzun korunmasında etkilidir. Aynı zamanda içerdiği asitler de zarda bulunur. Nar tüketilirken zarları ayıklanarak yenir. Ancak narı zarı ile birlikte tüketmemiz gerekiyor. Suyu çıkarılırken zarlarla birlikte suyu çıkarılmalı. Zarlı şekilde yapılan nar suyunda iki kat daha fazla antioksidan özelliği var. Asıl faydası zarındadır. Nar çekirdeğindeki asit ise yağ yakmamızı sağlar. Narın çekirdeğiyle tüketmemiz gerekiyor. Suyunu da çekirdeği ile birlikte tüketmeliyiz. Bunlar antioksidanlardır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kışın grip nezle gibi hastalıklara karşı nar suyunun büyük faydası vardır. Bakteri ve virüslerin vücudumuza girmesini önler, halsizlik durumlarında enerji verir" dedi.
Hücre yenileyici özelliği var
Narın yanı sıra portakal, mandalina, ceviz, fındık ve fıstık da tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Telli, "Bir bardak nar suyu, 10 bardak yeşilçay antioksidanına sahip bir özelliği vardır. Yeşilçay kışın çok kullanılır ancak hastalıklardan korunmak adına nar suyunu kullanmak önemlidir. Aynı zamanda hücre yenileyeceği bir özelliği de vardır. Nar kolesterol, kalp damar hastalıklarında, diş ve diş eti kanamalarında, cilt kuruluğunda önemli bir yer sahiptir. Bu hastalıklara karşı direnç gösterir" diye konuştu.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.