'Müslümansan buradan kahve alamazsın'

'Müslümansan buradan kahve alamazsın'

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan bir kahve zinciri, ortaya çıkan bir video nedeniyle sosyal medyada övgü topluyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kaliforniya'da hizmet veren Coffee Bean&Tea Leaf'de bir müşteri, çarşaf giyen bir başka müşterinin kahve almasını engellemeye çalıştı.

İnternette viral hale gelen bir videoda ortaya çıkan tartışma sosyal medya gündemine oturdu. Irkçı bir müşteri, ücreti karşılığı kahve isteyen başörtülü bir kadına hitaben; "Buradan kahve alamazsınız" dedi.

Müslüman kadın bunun nedenini sorduğunda; "Dininiz nedeniyle. Siz beni öldürmek istiyorsunuz" cevabını veren ırkçı adam, bu tartışmayı ve İslam hakkında asılsız sözlerine bir süre de devam etti. Irkçı adam kadına; "Neden böyle giyindiniz? Cadılar bayramında mıyız?" diye sordu.

Videonun sosyal medyaya düşmesi, Coffee Bean şirketine övgü dolu sözler sarf edilmesine neden oluyor. Bunun nedeni ise o sırada Coffee Bean'in bir çalışanının araya girmesi

Coffee Bean çalışanları olaydan rahatsız olarak cafe müdürüne haber verdi. Müdür ise ırkçı adamın davranışına kızarak, insanları rahatsız ettiğini belirtti. Müdür ayrıca ırkçı adama bu davranışından dolayı hizmet verilmeyeceğini söyledi.

Fox News'in haberine göre Coffee Bean müdürünün yaptığı hareket bir gazeteci tarafından sosyal medyada duyuruldu. Pek çok kişi Coffee Bean'i överken, Sturbucks'ın benzer durumda kayıtsız kalmasını eleştirdi ve Sturbucks'a Coffee Bean'i örnek gösterdi. Coffee Bean'in müdürü ise yaşananlardan dolayı övgü alıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.