Müslümanların tavrı, camiye haç çizen saldırganı utandırdı

Müslümanların tavrı, camiye haç çizen saldırganı utandırdı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas Eyaletinde bulunan Cami'ye sprey ile haç çizen eski ırkçının hayatı büyük bir çıkmaza girmiş.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ekim 2016'da Abraham Davis, Arkansas camisine sprey ile haç çizerek saldırmıştı. Yaptığı vandallığın hayatını değiştireceği aklına bile gelmezdi. Aradan geçen bir yılın ardından Abraham Davis, Müslümanların merhameti ile büyük bir cezadan kurtuldu

Olayın ardından tutuklanan Davis, davasını beklerken aklına içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için saldırdığı camiye bir mektup yazmak geldi. Camiye uzun bir özür mektubu yazan Davis'in mektuptaki ifadeleri şöyleydi;

"Sevgili Mescid Al Salam Camii. Muhtemelen beni duymak istemediğinizi biliyorum, ama bunu hepimiz için istiyorum. Caminize yaptıklarımdan dolayı çok üzgünüm. Siz bir yanlış yapmadınız ve bunu hak etmediniz. Hepinizi incittim biliyorum. Fakat yine de beni affetmenizi talep ediyorum. Siz benden daha iyi insanlarsınız.

"Bana ne olacağını bilmiyorum ve bu gerçekten çok korkutucu. Fakat amacım bu korkumu yok etmeniz değil. Ben sadece hatamı düzeltmek istiyorum. Hatamı geri alabilmeyi isterdim. Camiye çok yürüdüm ve kendime neden bunu yapacağımı sordum. Bu sırada fark ettim ki, ben Müslümanlardan nefret etmiyordum. Sonuçta sadece üzgün olduğumu söylemek istiyorum."

Sonuç olarak, cami üyeleri savcılarla bir araya gelerek dokunulmazlık çağrısında bulundu. Mescid Al Salam'ın başkanı Louay Nassri, New York Times'a "Biz onun hayatını yok etmek istemedik" dedi.

Ağır bir ceza alması muhtemel Davis, Müslümanların çabaları sayesinde yüksek de olsa bir para cezası karşılığında serbest bırakıldı. Cami cemaati, bu yüksek meblağı da üstlendi ve bir çek yazarak ödedi.

Davis, bir zamanlar saldırdığı caminin onun için yaptıklarını öğrendikten sonra New York Times'a "Kelimelerim tükenmiş durumda" dedi. "Omuzlarımdan büyük bir yük kalktı. Fakat daha büyüğü bindi. Yaptığım bunca şeye rağmen affettiler" diye ekledi. "Ve bunu hak etmiyorum, fakat herşeye rağmen gösterdikleri nezaket, sadece, vay be."

Mescid Al Salam'ın başkanı Louay Nassri son olarak; "Camimize bir ziyaret için davet ettik. Geleceğini söyledi. Biz onun sorunlarını bilseydik daha önce yardım etmeye çalıştık. Gelip bize anlatabilir, paylaşabilir. Biz onun arkasındayız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum