Müslümanların derdini ‘çeken’ Hristiyan ödül kazandı

Müslümanların derdini ‘çeken’ Hristiyan ödül kazandı

İtalya’da Müslümanlar gerek ibadet edecek yer bulmak, gerek toplum içinde dışlanmak gibi belli başlı pek çok problem ile boğuşuyor. Bir türlü seslerini duyurmayı başaramayan İtalya Müslümanları, fotoğrafçıların da ilgi odağı…

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Tarih boyunca Hıristiyanlığın en önemli kalelerinden biri olan İtalya’da yaşayan Müslüman azınlık, Avrupa genelinde yaşanan ayrımcılıktan en çok nasibini alan gruplardan biri. Seslerini bir türlü duyuramayan İtalyalı Müslümanlar, fotoğrafçıların da ilgisini çekiyor.

İşte bu durumun farkında varan Meşhur İtalyan fotoğrafçı Nicolo De Giorgis, İtalya’daki Müslümanların çilesini aktardığı fotoğraf sergisi ile İtalyanın en prestijli fotoğraf ödülü olan Rencontres d’arles photography ödülünü kazandı.

Tüm İtalya’yı dolaşarak Müslümanların problemlerini fotoğraflayan İtalyan fotoğrafçı Nicolo De Giorgis, özellikle İtalya genelinde toplu ibadetlerini gerçekleştirecek yer bulmakta zorlanan Müslümanların yaşadıkları zorlukları fotoğraflamayı tercih etti. Çoğu Müslümanın otoparklarda veya dar sokak aralarında toplu ibadet ettiğini fotoğraflayan ünlü fotoğrafçının çalışmaları son derece başarılı bulundu.

italy-muslims.jpg
 

Giorgis konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İtalya’da şu an yaşayan 1. 8 milyon gibi büyük bir Müslüman nüfus var, oysa sadece 8 camii mevcut. Bunların 4’ü aynı bölgede toplanmış durumda. Müslümanların gerçekten ibadet edebilecekleri bir yer mevcut değil” ifadelerini kullanarak, Müslümanların zorluklarına dikkat çekti.

nicolo-degiorgis-italian-muslims-01.jpg
 

World bulletin’in haberine göre sanatçının yaptığı bu sergi İtalyalı Müslümanların sorunlarına dikkat çekti ve daha şimdiden pek çok bölgede camii planlaması başladı.

 

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum