Müslümanları suçlayan ABD'li ünlü gazeteciye cevap: Katil, beyaz bir Amerikalı!

Müslümanları suçlayan ABD'li ünlü gazeteciye cevap: Katil, beyaz bir Amerikalı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısı tüm ülkeyi şoka uğrattı. Fakat Müslümanlara düşman olan kişiler, henüz olay yeni yaşanmışken harekete geçti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas Kentinde bir konser salonunda yaşanan saldırı sonucunda 59 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı. ABD'nin ünlü şehri tam anlamıyla korku dolu bir akşam yaşadı. Bu olayın şoku hala ABD üzerinde yayılıyor.

Olay henüz taze iken, bazı İslam karşıtı kişiler anında harekete geçerek bunun Müslümanlar tarafından yapılmış bir terör saldırısı olduğu iftirasında birleşti ve sosyal medyada bu konu uzunca tartışıldı. Bu olaylar içinde en çok dikkat çekeni ise Katie Hopkins adlı ünlü bir gazetecinin attığı twit oldu.

adsiz-082.png

Attığı tweet, Suriye'de yaşananlara acıyan insanları eleştiriyor ve 'esas bizim insanımız ölüyor, biz hala bir arada duramıyoruz' ifadelerini kullanıyor. Bununla da yetinmeyen Hopkins, bir twit daha atarak Londra Belediye Başkanı Sadık Khan'ı suçlayıp, Müslümanları da terör suçlaması altında bıraktı.

Olay üzerinden henüz 4-5 saat geçmemişken atılan bu twitlere cevap gecikmedi. Üstelik aynı Hopkins gibi ünlü birinden. 

Piers Morgan adlı ünlü TV şovmeni, Hopkins'in bu asılsız suçlamalarına ilk cevap veren kişilerden oldu. Morgan, Hopkins'e verdiği cevapta, "Vegas saldırısı 60 yaşında bir 'beyaz Amerikalı' tarafından gerçekleştirildi. Suçlamayı bırak artık' ifadelerini kullandı.

adsiz2-001.png

Asian İmage'in haberine göre, sadece Morgan değil, diğer Twitter kullanıcıları da Hopkins'e tepki gösterdi. Pek çok kişi Hopkins'in bu tür ayrımcı ve ırkçı sözleri bırakmasını, Suriye konusunda attığı tweet'in ise tam bir skandal olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.