Müslümanlara 'hamamböceği' diyen gazeteci 'medya maymunu'na dönüştü

Müslümanlara 'hamamböceği' diyen gazeteci 'medya maymunu'na dönüştü

İngiliz ırkçı ve Müslüman düşmanı gazeteci, Müslümanlara karşı iftiralar ve hakaretler savurmaya başladığından beri hem maddi hem de manevi çöküşler yaşıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Katie Hopkins, İngiltere'de adı hakaretler ve skandallar ile anılan bir gazeteci. Batının 'fütursuz' espri anlayışını benimsemiş Hopkins, şişmanlar, yaşlılar ile ilgili 'yersiz' esprileri ile kariyer basamaklarını tırmanmış bir isimdi. Sert ve alaycı olarak tanınan Hopkins'in yükselişi ise Müslümanlar ile ilgili tutumları nedeniyle aksi yöne döndü.

Müslümanlar ile ilgili hakaret ve iftira içeren sözler sarf etmekten çekinmeyen gazeteci bugün ise çalıştığı radyodan kovulmuş, Müslümanlardan defalarca kez özür diletilmiş, ekonomik ve ruhsal sorunlar ile uğraşmak zorunda.

Borç içinde yüzen bu alaycı gazeteci 2014 yılında borçlu insanlar ile ilgili şu sözleri twitter'dan paylaşmıştı; "Borçlu insanların iki ortak özelliği vardır; Para yönetiminde kötü olmak ve sürekli başkalarını suçlamak."

Hopkins'in düşüşü

Kariyeri her geçen gün yükselen Katie Hopkins'in düşüşü 2015 yılında başladı. Suriye başta olmak üzere ülkelerindeki kötü durumlardan kaçan Müslüman mültecilerin Akdeniz'de yaşadığı trajediler ve korkunç ölümlere değinen Hopkins; "Hata yapmayın, bu göçmenler hamamböceği gibidir. Onlar, 1984 dolaylarında Bob Geldof'un Etiyopya'sına benzeyebilir. Fakat onların amacı nükleer bombalar yapmak" demişti.

Yine o dönem ABD'ye uçuş yapması yasaklanmış iki Müslüman kardeşin El Kaide bağlantısı olduğunu söyleyen Hopkins, bu iddiası boş çıkınca gazetesi Daily Online'ın tazminat ödemesine neden oldu. Hopkins de bu iddiaları nedeniyle özür dilemek zorunda kaldı. 11 ay sonra ise gazete sözleşmesini yenilemedi Hopkins'i kovdu.

Radyo programından da kovuldu

Hopkins haddini en çok İngiltere'de 2017 yılı Mayıs ayında gerçekleşen Manchester saldırısında aştı. Saldırıyı tamamen Müslümanlara yüklemeye çalışan Hopkins, 'toptan çözüm' çağrısı ile ucu soykırıma bile çıkabilecek çözümler önerdi ve dünyanın kanını dondurdu.

Gelen tepkiler üzerine geri adım atan ırkçı gazeteci, attığı tweette yazım hatası yaptığını amacının bu olmadığını savundu. Fakat bu açıklama görev yaptığı LBC radyoyu tatmin etmedi. Kısa zaman içinde radyodaki görevinden de kovuldu.

Yüklü tazminata mahkum edildi

Bu olaylar İslam düşmanı Hopkins'i uslandırmadı. Yoksulluk karşıtı kampanyalar ile takdir toplayan Jack Monroe'yla Twitter üzerinden tartışan ve hem Monroe'ya, hem de yoksullara karşı çirkin ifadeler kullanan Hopkins'in karşısına bu kez de yargı çıktı.

Mirror'un haberine göre, Hopkins bu konuda da geri adım atsa da, mahkeme Monroe'yı haklı buldu ve Hopkins yüklü bir tazminata mahkum edildi.

Bugün itibari ile Katie Hopkins işsiz, itibarsız ve son davadan dolayı 130 bin sterlinden fazla borcu olan eski bir 'medya maymunu' olarak yaşamak zorunda. Borçlarını ödeyemeyen Hopkins yasal yollar arıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.