Müslümanlar, Londra'yı 'yumuşak bir yöntemle' fethediyor

Müslümanlar, Londra'yı 'yumuşak bir yöntemle' fethediyor

İngiliz komedyen John Cleese, 2011 yılında 'Londra artık bir İngiliz şehri değil' dediğinde büyük tepki çekmişti. Clesse her ne kadar bunu İslamofobik bir amaçla söylemiş olsa da, bugün itibari ile bu yanlış bir değerlendirme olmayabilir

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere yerel medyasından Müslüman bir yazar olan Mevlana Syed Raza Rizvi, geçtiğimiz günlerde yazdığı bir yazıda; 'Londra bir çok Müslüman şehirden daha İslamidir' sözlerine yer verdi. Bu tespit 2011 yılında komedyen Cleese'in sözleri kadar tepki çekmedi. Nedeni ise Londra'daki son durum.

423 cami ve 100 şeriat mahkemesi bulunuyor

2018 yılının sonuna yaklaştığımız şu günlerde İngiltere'nin Başkenti Londra'da 423 cami ile 100 şeriat mahkemesi bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artacak gibi görünüyor. Üstelik bu camilerin hiçbiri, hiç bir namaz vaktinde boş kalmıyor.

Kilise ve cami cemaati karşılaştırması

Bunun sağlamasını yapmak isteyen Daily Mail gazetesi çakışan ibadet saatlerinde bir cami ile bir kilisenin fotoğraflarını yayınladı. Aynı anda 1.230 kişinin ibadet etmesi için tasarlanan San Giorgio Kilisesi'nde ibadet vakti sadece 12 kişi varken, sadece 100 kişilik kapasiteye sahip Brune Street Estate camisi ağzına kadar doluydu.

Suudi Arabistan medyasının yayınladığı araştırmaya göre 2020 yılına gelindiğinde Londra'da düzenli olarak camiye gidenlerin sayısının 673 bin olacağı öngörülüyor. Üstelik bu sayı Londra'nın sadece yüzde 12'si Müslümanken gerçekleşiyor.

7 olan cami sayısı 1750'ye yükseldi

Birleşik Krallık'ın pek çok yerinde de durum farklı değil. İngiltere ve Galler'in tamamında 1961 yılında 7 olan cami sayısı bugün itibari ile 1750'ye yükselmiş durumda.

Araştırmada dikkat çekilen son nokta ise İngiliz Üniversitelerinin artık İslam Hukuku dersleri vermeye başladığı bilgisi.

Batı'da yumuşak İslami Fetih

The New American'da yer alan habere göre pek çok Müslüman lider Londra'daki bu duruma 'Batı'da yumuşak İslami Fetih' adını veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.