Müslümanlar kendi Youtube’unu yapacak

Müslümanlar kendi Youtube’unu yapacak

Youtube adlı video paylaşım sitesi kurulduğu günden beri üzerinde tartışmaların olduğu bir oluşum. Dünyanın en çok tıklanan video paylaşım sitesi olan Youtube pek çok Müslüman ülkede yasaklı.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Youtube üzerinde tartışmalar bitmiyor. Dünyada pek çok yasaklama ve sınırlama ile karşılaşan sitenin bir benzeri Müslümanlar tarafından yapılıyor.

Rahatsız edici ve İslam düşmanlığı yapan içeriklerin serbestçe paylaşıldığı site, Müslüman ülkelerin pek çoğunda yasak. İslam’a dil uzatan yayınların sıkça yayınlandığı Youtube, bu içerikleri “ifade özgürlüğü” adı ile kaldırmamakta ısrar edince, Pakistan Müslümanlara özel bir Youtube benzeri oluşum için kolları sıvadı.

Youtube’un Müslümanların ülkelerde yasaklı olmasının başlıca sebebi 2012 yılında sitede popüler olmuş bir içerik. Peygamber efendimiz (sav) aleni hakaret eden bir film 2012 yılında siteye yüklenmiş, bütün şikayetlere rağmen site yöneticileri ilgili içeriği kaldırmak istememişti.

Pakistan Teknoloji Bakanlığı bu tür durumların tekrar yaşanmaması, ama aynı zamanda Müslüman kitlelerin de bir video paylaşım sitesine kavuşması için düğmeye bastı. Ülkedeki teknoloji uzmanı gençler tarafından hazırlanacak yeni bir video paylaşım sitesi kurulacak ve Müslüman dünyasının ilk video paylaşım sitesi hazır hale getirilecek.

Google tarafından da desteklenecek bu proje Müslüman dünyası için sevindirici. Bakanlıktan dün yapılan açıklamada yeni açılacak Müslüman Youtube’u ile ilgili; ” Daha temiz ve bizden olan içeriğe sahip bir video paylaşım sitesini Müslüman dünyasına sunmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

SKY’ın haberine göre site 4 ay içinde hazır olacak ve başta İslam dünyası olmak üzere tüm Dünyada kullanılabilir hale gelecek. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum