Müslümanlar İlk kez çoğunlukta

Müslümanlar İlk kez çoğunlukta

Amerika Müslüman nüfusu yükselişine devam ediyor. Müslümanlar bir bölgede ilk kez meclis çoğunluğuna sahip oldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika’da Müslümanlar giderek çoğalıyor. Amerikanın Michigan eyaletinde bulunan Hamtramck şehrinde yapılan bölgesel seçimlerde meclis çoğunluğunu ele geçiren Müslümanlar gelişmeden mutlu.

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde çoğunluğu ele geçiren Müslüman meclis üyelerinin büyük çoğunluğu arap asıllı Müslümanlardan oluşuyor. Hamtramck bölge konsili lideri Bill Meyer konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bölgemiz tarihe geçmiştir. Demokrasi adına harika bir gelişme” ifadeleri ile Müslümanların çoğunluğu kazanması ile ilgili mutluluğunu dile getirdi.

Bölgede iki etnik grup çoğunluğu oluşturuyor. Arap asıllı Müslümanlar ve Polonyalı göçmenler. Bu iki güruh arasındaki siyasi rekabet meclise de yansımış durumda. Meclisin şu an %24’ünü Müslümanlar, %19’unu siyahi Amerikalılar, %15’ini Bengladeşliler ve %12’sini Polonyalılar oluşturuyor.

Bölge Amerika genelinde nüfus olarak da Müslümanların azınlık konumunda değil, çoğunluk konumunda olduğu tek yer olma özelliğini taşıyor.

Hamtramck bölgesi sadece meclis çoğunluğu ile Müslümanların ilkini teşkil etmiyor. Bölgede 2004 yılında çıkan bir yasa ile Ezanın megafonlardan okunması serbest bırakılmıştı. Bu karar da dönemin Amerika’sında bir ilk olma özelliği taşıyordu.

Bölge Müslümanların çoğunluğunda olsa bile, demokratik yapısı ile dikkat çekiyor. Bölgedeki her inanca ait bir mabet bulmak mümkün. Bengladeşli vatandaşlar için geçtiğimiz sene bizzat Müslümanların yardımı ile bir Budist mabedi yapılmış.

Usatoday’in haberine göre Müslümanlar meclis çoğunluğu ile birlikte gücünü iyice arttırdı. Bölge Müslümanları icraatları ile Amerika’nın kalanına örnek olmayı düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.