Müslümanlar, içkili mekana el atınca korumaya aldılar!

Müslümanlar, içkili mekana el atınca korumaya aldılar!

Oxford kentindeki Marston Yolu'nda bulunan terk edilmiş bir bar binasını satın almak isteyen Müslümanlar, burayı eğitim merkezi haline getirmek istedi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Marston Pub adlı eski içkili mekan 2014 yılında terk edilmişti. Müslümanlar, hem ucuz olması, hem de merkezi olması dolayısı ile binayı satın almak için hazırlıklara başladı. Kısa süre içinde burayı bir iletişim ve eğitim merkezine dönüştüreceklerdi. Fakat bir engele takıldılar.

Müslüman tarafından yönetilen Wilaya Trust geçen hafta, Marston Road'daki Somerset House'ı kiralayıp topluluğun merkezi haline getirmek istediklerini açıkladı.

Ancak, belediye meclisi üyeleri Mick Haines ve Mary Clarkson önderliğindeki kimseler, bu binanın bir hayli önemli olduğunu belirtti. Bunun üzerine topluluklar bir araya gelerek 'Bar Koruma Hareketi' adı altında bir örgüt oluşturdular. Amaçları ise binayı yeniden içkili mekan haline getirmek ve Müslümanların binayı kullanmasını engellemek.

Haines ve Clarkson'un başlattığı hareket Müslümanları şaşırttı. Bölge Müslümanları iki yöneticiye; "4 yıldır terk edilmiş durumda olan bir binanın önemli olan yönü nedir?" sorusunu sordu.

Tartışmalar üzerine Oxford Doğu Muhafazakar Cemiyeti de harekete geçti. Cemiyet, barın topluluk için önemli olduğunu ve Müslümanların bu binayı kullanmaması gerektiğini söyledi. Cemiyete göre Marston Pub sosyal ilişkiler açısından bir hayli önemli ve toplumsal değer taşıyan varlıklar listesine alınmalı.

Oxford Mail'in haberine göre, bir eğitim ve kültür merkezi açmak isteyen Müslümanlar, birden bire karşısında kalabalık bir muhalefet bulunca şaşkına döndü. Onlar da projenin akıbeti için bir toplantı tertip edecek. Bölge Müslümanları 4 yıldır yüzüne bakılmayan bir binanın aniden değerli olmasını anlamlandıramıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum