Müslümanlar için Kanada iklimi kaynayan kurbağa gibi

Müslümanlar için Kanada iklimi kaynayan kurbağa gibi

Müslüman öğrenciler, okullarında ve sosyal hayatlarında karşılaştığı zorlukları anlattı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Kanada'da eğitim gören Müslüman öğrenciler, okullarında ve sosyal hayatlarında karşılaştığı zorlukları anlattı.

Kanada'da 2 yıldır okuyan öğrenci Sidrah Ahmad, Müslümanlar için Kanada iklimini tanımladığında, kaynayan kurbağa benzetmesini kullanıyor; "Bir kurbağayı kaynayan suya aniden atarsanız, atlar. Ancak ılık iken koyar ve yavaşça suyu ısıtırsanız canlı olarak kaynatılır" diyen Ahmad, ülkedeki Müslümanların da iklime bu şekilde alıştırıldığını düşünüyor.

Ahmad, özellikle ABD Başkanı Donald Trump'in seçiminden bu yana İslamofobinin hissettirmeden arttığını ve göçle mücadele konusundaki söyleminin ve Müslüman seyahat yasağı gibi politikaların Kanada'da karşılık bulduğunu söylüyor.

Bir başka öğrenci Ayah Said, eğitim giderlerini karşılamak için bir taraftan çalışmak zorunda. Fakat iş hayatında ve eğitim hayatında başörtüsü ile çalışmanın zorluklarını çekiyor. Pek çok müşteri, anlamsız bir şekilde, kendisinin başörtüsü ile ilgili yorum yapıyor. Said, bu durumdan son derece rahatsız.

Öğrenciler bu konuşmaları geçtiğimiz yılın 29 Ocak tarihinde düzenlenen Quebec İslam Merkezi saldırısının anması sırasında gerçekleştirdi. Etkinlikte U-T Müslüman öğrenci derneği de yer aldı. Kanada'nın en büyük derneği olan grup, Quebec saldırısında ölen Müslümanları andı.

uToronto'nun haberine göre saldırının üzerinden geçen 1 yıl boyunca Kanada'da İslam düşmanlığı giderek arttı. Kanada her geçen gün Müslümanlar için yaşanması zor bir yere dönüşüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.