Müslümanlar dünya kupası kazandı, şimdi adalet zamanı

Müslümanlar dünya kupası kazandı, şimdi adalet zamanı

Dünyada Fransa'nın 2018 FİFA Dünya Kupası'nı kazanmasının yankıları sürerken, Fransa'da da önemli çağrılar yapılıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Adil Rami, Cibril Sidibé, Benjamin Mendy, Paul Pogba, N’Golo Kanté, Nabil Fekir ve Ousmane Dembeé, bu isimlerin hepsi Fransa'nın 2018 FİFA Dünya Kupası'nda yer aldılar. Ortak özellikleri ise hepsinin Müslüman olması. Pogba, Kante ve Rami gibi oyuncuların performansları Dünya Kupası'nın kazanılmasında başrol oynarken, bu isimlerin hepsi sosyal hayatında da inançlarını uygulayan ve Müslüman kimliklerini ön plana çıkaran insanlar.

Fransa siyasi olarak Müslümanları baskılamaya başladı. Son aylarda ortaya çıkan yasalar ile Müslümanlar için hayat giderek zorlaştı. Fakat pek çok kişiye göre Müslümanlar sayesinde kazanılmış bir dünya kupası kırılma noktası olabilir.

Kupanın ardından Fransa'da Twitter kullanıcıları artık Fransa'nın iki yüzlü politikasına son verip, Müslümanlara karşı yasalar çıkarmaktan vazgeçmesini savunuyor.

Amerikalı yazar Khaled Beydoun, “Afrikalılar ve Müslümanlar size ikinci bir Dünya Kupası verdiler, şimdi onlara adalet sağlayın” diye yazdı.

Bir Fransız Twitter kullancısı ise; "Hükümetimiz Müslümanlara karşı yasalar geçirmeye çalışırken, 2018 Dünya Kupası'nın Müslümanlar sayesinde kazanıldığını unutmasın" dedi.

Tribune'nün haberine göre pek çok Fransız vatandaşı Fransa'ya, ülkeye göçmenlerin ve Müslümanların haklarını ve onurunu destekleyen politikaları benimsemeleri için ihtiyaç duyulan bir uyandırma çağrısı olarak zaferi tanıması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.