'Müslüman'a kiralık ev yok' diyenlere karşı harekete geçtiler

'Müslüman'a kiralık ev yok' diyenlere karşı harekete geçtiler

Toplum içinde ayrımcılığa maruz kalan Müslümanların sorununu çözmek için harekete geçtiler.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Hindistan'da yaşayan Müslümanlar ev bulmakta zorlanıyor. Nedeni ise diğer dini gruplardan insanların kiracı veya ev sahibi olmak isteyen Müslümanlara ev vermemesi. Bunun farkında olan Sanhati Abhijan adlı aktivist grup, Facebook üzerinden bir kampanya başlatarak Müslümanların sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Ev bulmakta zorlanan Müslümanlar için 'Bir kapı aç' kampanyası başlayan aktivistler, Facebook üzerinden bir veri tabanı oluşturarak, Müslümanların kiracısı veya ev sahibi olmasını kabul edenler için bir veri tabanı oluşturmaya başladı. Bu sayede Müslümanlara ev verebilecek durumda olanlara, ev arayan Müslümanlar hızlıca ulaşacak ve mağduriyetlerin önüne geçilecek.

Sanhati Abhijan'ın bir üyesi olan Kasturi Basu, yaptıkları proje ile ilgili; “Azınlık topluluklarına mensup insanların, özellikle Müslümanların Hindistan'da bir kiralık ev bulmakta zorlandıkları oldukça yaygın… Bu, evli olmayan çiftler için de geçerli… Kiralama özelliklerinin bir listesini yapıyoruz. İnsanlar herhangi bir dini ayrımcılığa maruz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

İndian Express'in haberine göre aktivist grup emlakçılar ile görüşmeye başladı. Emlakçılar ile ortak çalışacak olan grup, ev sahipleri içinde din ayrımcılığı yapmayanların bir listesini oluşturup Facebook grubuna yükleyecek. Gruptaki Müslümanlar ise bu veri tabanından kiralık ev bulabilecekler.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.