Müslümana hakaret eden Kanadalı mesleğini yaktı

Müslümana hakaret eden Kanadalı mesleğini yaktı

Kanada’nın Toronto şehrinde Müslüman karşıtı anons yapan bir havalimanı güvenliği kovuldu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Kanada’nın sınır şehirlerinden Toronto’nun havalimanı Pearson’da bir güvenlik çalışanı, Müslüman karşıtı bir anons geçince işinden oldu.

Çarşamba günü Havalimanının dışında çalışan bir Müslüman taksici ile sözlü gerginlik yaşayan güvenlik elemanı, anons mikrofonunu eline alıp Müslümanlar ile ilgili hakaretvari sözler sarf etmeye başladı. Müslüman taksiciyi insanları esir almakla da suçlayan güvenlik görevlisinin tüm anonsu o sırada havalimanı içindeki Müslüman yolcular tarafından kameraya alındı.

Anons mikrofonunu bıraktıktan sonra da hakaret içeren sözlere devam eden güvenlik görevlisi, Peygamberimiz (sav.) ile ilgili de konuşunca Müslüman yolcular tarafından büyük tepki çekti. Diğer güvenlik görevlileri tarafından olay yerinden uzaklaştırılan güvenlik elemanı zor sakinleştirildi.

Konu ile ilgili konuşan havalimanı güvenlik şefi Alan Cakehaed, yapılanların cezasız kalmadığını, güvenlik görevlisinin işinden kovulduğunu söyledi. Yapılanın disiplin cezası kapsamında değerlendirildiğini söyleyen Cakehead, islamafobik güvenlik görevlisinin başka bir güvenlik firmasında da iş bulmasının zor olacağının garantisini verdi.

Kanadalı taksiciler de duruma tepkili. Hem bir Müslüman arkadaşlarına yapılanların “kabul edilemez” olduğunu söyleyen taksiciler, taksi sürücülerinin de ikinci sınıf muamele görmesini asla kabul etmeyeceklerini söylediler.

Kendisine mikrofon uzatılan bir taksici konu ile ilgili CBS yayın organına yaptığı açıklamada; “Birinin inancı ve inandığı dinin peygamberi ile ilgili öyle konuşmak yanlış. Güvenlik görevlisinin kovulması yetmez, sözleri ile ilgili ceza alması gerekir” ifadelerini kullandı.

CBS yayın organının haberine göre pek çok Müslüman kuruluş havalimanı çalışanı ile ilgili dava açmaya hazırlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.