Müslüman ülkelerin üniversiteleri yükselişte

Müslüman ülkelerin üniversiteleri yükselişte

İslam dünyasından birkaç yıl önce sadece yedi üniversite, en büyük 500 Dünya Üniversitesinde listelenmişti. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. Yeni bulgular ise umut verici

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İslam Dünyası'nın en büyük problemlerin başını eğitim teşkil ediyor. Bu nedenle müslümanların üniversitelerinin yükselişi son derece önemli. Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralamaları yayınlandı. Sıralamada 2016 ve 2017 senelerinin verileri dikkate alındı.

Bu sıralamaya göre dünyadaki en iyi 1102 üniversite arasında bu sene 96 üniversite girmiş oldu. Bu sayı İslam dünyası için bir rekor demek.

Bu sayı pek çok Müslüman eğitimciyi sevindirdi. 96 üniversitenin bu sıralamaya girmesi, artık İslam dünyasında eğitime eskisine göre çok daha fazla önem verildiğinin bir kanıtı. Ayrıca Müslüman üniversitelerin gelişmesi, batının seküler ve din dışı bilim algısının aksine, Müslüman ülkelerin bilim ve dini bir arada götürebileceğine dair umutlar veriyor.

Sıralamada listelenen 96 üniversitenin Türkiye 22, İran 18, Pakistan 10, Malezya ve Mısır 9, Suudi Arabistan 5, UAE ve Endonezya 4, Ürdün ve Fas 3, Tunus 2 ve Cezayir, Bangladeş, Kuveyt, Lübnan, Nijerya, Umman ve Katar bir tane üniversite ile yer aldı.

Sıralamada sadece 18 Müslüman ülkenin yer alması negatif olarak görülen etkenlerden biri oldu. Ayrıca dünya sıralamasının ilk 200 içine sadece Suudi Arabistan'dan Kral Abdulaziz Üniversitesi katılabildi.

Milli Gazzette'nin haberine göre, Türkiye'den en yüksek sıralamayı 300 ila 350 sıra arasında yer almayı başaran Koç Üniversitesi almış durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.