Müslüman turist çekmek için geleneksel yemeklerini 'Helal' hale getirdiler

Müslüman turist çekmek için geleneksel yemeklerini 'Helal' hale getirdiler

Sığır etinden yapılan geleneksel yemeklerinin yapım aşamasını sil baştan yenilediler.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Japonya'ya giden pek çok kişi Wagyu yemeğini duymuştur. Dünyanın en pahalı et yemekleri arasında yer alan Wagyu, her ne kadar sığır etinden yapılsa da, hazırlanışında ve yapımında alkol kullanılması nedeniyle 'Helal' kategorisine girmiyor.

Tabağı 1000 dolara kadar çıkabilen bu yemek, Japonya'nın 'helal sektör atılımı' içine girmiş durumda. Japonya son dönemlerde Endonezya, Malezya ve Brunei gibi Müslüman ülkelerden çok sayıda turist ağırlamaya başladı. Japonlar bu ekonomik kazanımı elde tutmak için en ünlü yemeklerinden biri olan Wagyu'yu da 'helal' bir hale getirmeye başladılar.

Ülkenin ünlü et üreticilerinden Zenkai Meat Co, Japonya'daki barbekü restoranlarından ve otellerinden gelen helal wagyu'ya daha fazla talep olduğunu bildirdi. Bu nedenle Japonlar artık Wagyu'yu tamamen alkolsüz ve İslami kesime uygun bir şekilde turistlere sunmaya hazırlanıyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları için ülkeye gelecek turistleri de hesaba katan Japonlar, sığır üretim tesislerinde 'helal kesim' etlerin sayısını arttırmak için harekete geçti. Müslüman turistlerin de Wagyu'ya olan ilgisi ülkede yeni bir akımın oluşmasına neden oldu.

Global Meat News'in haberine göre Japonya, Wagyu'ya artan ilgi nedeniyle bu yemeği dünyaya da pazarlamaya hazırlanıyor. İlk hedef Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar gibi zengin Müslüman ülkeler olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.