Müslüman Teknik Direktöre ödül

Müslüman Teknik Direktöre ödül

Dünyanın ilk Müslüman kadın teknik direktörü olma özelliğini elinde bulunduran Annie Zahidi, yılın “spor kadını” ödülüne layık görüldü.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Yaygın kanının aksine Müslüman kadınları hayatın her alanında başarılı olmaya devam ediyor. Müslüman kadınlarının başarılarına bir örnekte İngiltere’den geldi.

Leicester City kadın futbol takımının teknik direktörü Annie Zahidi henüz 31 yaşında genç bir Müslüman kadın. Dindar bir kimliği olan Zahidi, futbol konusunda da çok yetenekli. Yıllarca ırkçı ve cinsiyetçi yorumların baskısı altında yükselen Zahidi, kadın futbol liginin en başarılı teknik direktörleri arasına girmiş durumda.

Geçtiğimiz Cuma günü “yılın spor kadını” unvanını da edinen genç kadının mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Ödül konuşmasında Allah’a şükür eden genç kadın salondan da büyük alkış topladı.

İngiltere’nin Dünyaca ünlü kulübü Arsenal tarafından da desteklenen genç Müslüman teknik direktör, güney Asya asıllı. Ülkesinde oynadığı futbol ile göz dolduran Annie Zahidi, futbol dünyası tarafından da bilinen bir isim.

Yönettiği Leicester City kadın futbol takımı son iki seneyi şampiyon bitirdi. Takıma olan etkisi gözle görülür ölçülerde olan Annie Zahidi’nin futbol zekası tartışılmaz ölçülerde. Pek çok spor otoritesi tarafından övgü ile söz edilen Zahidi, bu senenin sonunda UEFA B Lisansı almak istediğini de belirtiyor.

Leicestermercury.co.uk’in haberine göre ödül alan Müslüman teknik direktöre ilk tebrik Dünyaca ünlü yıldız David Beckham’dan geldi. Gönderdiği Video mesaj ile Annie Zahidi’yi tebrik eden Beckham, onun tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.