Müslüman taksicilerin İngiltere saldırısındaki kahramanlığı konuşuluyor

Müslüman taksicilerin İngiltere saldırısındaki kahramanlığı konuşuluyor

İngiltere'de terör ile İslamı bağdaştırmak isteyenleri Müslüman taksicilerin yaptıkları susturdu

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-İngiltere'de sosyal medya Müslüman taksi şoförlerini konuşuyor. Sebebi ise Manchester şehrinde düzenlenen terör saldırısı. Tarihler 22 Mayıs'ı gösterdiğinde DEAŞ tarafından Manchaster'da bombalı saldırı gerçekleştirdi. Olayın failinin ise 22 yaşında DEAŞ üyesi Selman Abedi olduğu açıklandı.

İslam'ın adını kirleten DEAŞ örgütünün bu eylemi ise İslam karşıtlarına bahane oldu. Olayı DEAŞ'in üstlenmesi ile birlikte sosyal medya üzerinden Müslümanlara geniş kapsamlı bir saldırı başladı. Fakat bu durum duyarlı vatandaşlar tarafından bertaraf edildi. Sebebi ise patlama sonrası Müslüman taksicilerin yaptıkları...

Manchester saldırısı sonra taksicilerin yaralıları bedava taşıdığı biliniyor. Fakat bu taksicilerin bir bölümünün Müslüman olduğu ise sosyal medyada yayılmaya başladı. İnsanlar attıkları tweet ve instagram postları ile Müslüman taksicilerin patlama sonrası yaptığı kahramanlıkları anlatıyor.

1-006.png

"Geçtiğimiz akşam (saldırı sonrası) teyzem arkadaşımı ve kuzeninin arıyordu. Bir Müslüman taksi sürücüsü onu aldı ve aradığı kişileri buldu"

2-004.png

"Bir taksi sürücüsü gördüm. Saat 1 gibi Polis kordonu arasında insanlara bedava taksi hizmeti sunacağını söylüyordu. O bir Müslüman'dı."

Bunlara benzer pek çok tweet ile duyarlı insanlar sayesinde İslam ile terörü bağdaştırma oyunu bir kez daha bozuldu. Müslüman taksicilerin parası olmayan insanlara da pek çok kez ücretsiz ulaşım sundukları yine gelen bilgiler arasında.

mirror.co.uk'in haberine göre bu tür tweetler Müslümanlar üzerinde oluşturulan korku ve önyargının önüne geçilmesi için devlet yetkilileri tarafından da desteklendi.

Kaynak: Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.