Müslüman sürücüler 240 bin dolar tazminat kazandı

Müslüman sürücüler 240 bin dolar tazminat kazandı

Amerika’da geçtiğimiz Salı günü iki Müslüman tır sürücüsü alkollü içecek taşımayı reddettiği için işten kovulmuştu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Geçtiğimiz Salı günü bir kargo firmasında çalışan iki Müslüman sürücü, şirketlerinin kendilerine verdiği alkollü içecek taşıma işini reddedince işten kovulmuştu. Alkollü içecek taşımayı dini kurallarına aykırı gören sürücüler, kovulmalarındaki haksızlığı dile getirerek, konuyu Amerikan mahkemelerine taşımışlardı.

Konuyu mahkemeye taşıyan sürücüler, bu sabah saatlerinde görülen davayı kazandı.

Kendilerine gelen alkol taşıma işini; “Biz Müslümanız. Dinimizde haram olan bir şeyi taşıyamayız. Bu iş için başka sürücüler görevlendirilebilir” diyerek reddetmişler ve geçtiğimiz hafta işten kovulmuşlardı. Konu Amerikan basınında da bolca yankı bulmuş, kamuoyu iki Müslüman sürücünün yaptığı ile ilgili ikiye bölünmüştü.

Bugün görüşülen davada şirket kendini; ”sürücüler şirketimizce verilen görevi kabul etmeyerek şirket kurallarına aykırı davranmış ve kovulmaları gerekmiştir” ifadeleri ile savunurken, sürücülerin avukatı; “Bir Müslümanın dininde olmayan bir olgu için kovulması kabul edilemez” sözleri ile haklılıklarını dile getirdi.

Washingtonpost’un haberine göre Amerika’daki pek çok vatandaş da sürücülere destek oldu. Din özgürlüğü kapsamında sürücülerin alkol taşımak istememesini haklı bulan bir çok vatandaş sürücülere destek mesajları attı. Amerikalı pek çok Müslüman olayın bir dini zorlama olduğunu dile getirerek tepki gösterdiler.

Dava sonucunda 240.000 Amerikan Doları tazminat kazanan sürücüler, adalet yerini bulduğu için mutlu olduklarını da belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.